Γεωργιάδης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο σκληρότερων μέτρων» – Εικόνες συνωστισμού στην Ερμού μετά την αναγγελία των νέων περιορισμών (video)

Το ενδεχόμενο να πάρει η κυβέρνηση νέα μέτρα, αν κριθεί αναγκαίο και αν δεν εκλείψουν οι εικόνες συνωστισμού, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι, αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση ακόμη και νωρίτερα από τη μία εβδομάδα, και πρόσθεσε πως «αν η πορεία της πανδημίας πάει προς τα πάνω, αυτομάτως θα ληφθούν μέτρα, αν πάει προς τα κάτω, θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία».

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα περιοριστικά μέτρα στις «κόκκινες περιοχές», είναι για να εκλείψουν οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων, όπως αυτή στην Ερμού, όπου ξεχύθηκαν οι καταναλωτές, αμέσως μετά την αναγγελία των νέων μέτρων, προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους και να επωφεληθούν των εκπτώσεων.

Δείτε το video:

Ο  κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι τα κοσμηματοπωλεία, όπως εισηγήθηκαν οι ειδικοί, θα λειτουργούν με τη μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος και σημείωσε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον γ.γ Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Σημειώνεται ότι από σήμερα, πρωί Σαββάτου, έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση: Click away, click in shop, και κλικ στα SMS προκειμένου να επιτρέπεται η μετακίνηση για αγορές, άσκηση κλπ.

Πάντως, σήμερα ο κόσμος στους κεντρικούς, εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, ήταν λιγοστός.

Προηγούμενο άρθροΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων στις 3 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης – ‘Αξονας Ε-65: «Δρόμος που πατάει στη σπονδυλική στήλη της Ελλάδας»