Εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στην περιοχή της Λίμνης Πρέσπας

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελληνικής Δημοκρατίας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στην περιοχή της Λίμνης Πρέσπας, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, προήδρευσε της συνάντησης, καθώς αυτή φιλοξενήθηκε από τη χώρα μας, μετά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια την 31η Ιανουαρίου 2020.

Ο κ. Τσουβάλας και ο ομόλογός του κ. Zoran Popov, Μόνιμος Υφυπουργός  του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, μαζί με ορισθέντα μέλη της Επιτροπής, είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις σε πνεύμα ειλικρίνειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Οι δύο πλευρές υιοθέτησαν τα πρακτικά της πρώτης συνάντησης, καθώς και τους Κανόνες Λειτουργίας και Διαδικασίας που ορίζουν τις διαδικασίες της Επιτροπής. Ακολούθως, παρουσίασαν την τρέχουσα κατάσταση και συμφώνησαν Μέλη της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων να πραγματοποιήσουν επίσκεψη εργασίας στην περιοχή του συνοριακού σημείου διέλευσης το Φεβρουάριο. Επιπλέον, η Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, τον Μάρτιο τρέχοντος έτους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών αμφότερων των γειτονικών περιοχών που βρίσκονται στα σύνορα των δύο χωρών.

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: Στις πληγείσες περιοχές ο Κ. Καραμανλής: «Δεν δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις» (video)
Επόμενο άρθροΚατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ – Ελάχιστη βάση εισαγωγής, όριο φοίτησης