Ταραντίλης: «Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά – Σήμερα δεν θα υπάρξει σκληρό lockdown, δεν ξέρουμε την επομένη»

Οι αποφάσεις για τον κορονοϊό λαμβάνονται από εβδομάδα σε εβδομάδα, καθώς πρόκειται για ένα καθαρά δυναμικό φαινόμενο που αλλάζει τα δεδομένα καθημερινά.

Αυτό είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και διευκρίνισε πως «σήμερα που μιλάμε δεν θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη»

Ο κ.  Ταραντίλης ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία, ωστόσο πάντα λαμβάνονται υπόψη θέματα οικονομίας και εκπαίδευσης.

«Είμαστε κυβέρνηση που λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα, και το θέμα είναι να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα στις νέες συνθήκες» τόνισε.

Για τους εμβολιασμούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους της για τον Ιανουάριο και πρόσθεσε ότι από εδώ και πέρα θα παίξει ρόλο η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των παραδόσεων των εμβολίων.

Σχολιάζονται το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το χαρακτήρισε εμβληματικό και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.

«Το πιο σημαντικό που θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε είναι να εγγυηθούμε σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα (πανεπιστημιακούς, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό) να κερδίσει την ελευθερία της. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία σε ένα μέρος οπού υπάρχει ο φόβος η βία, ο προπηλακισμός. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να λειτουργήσει με βάση την αποστολή της», κατέληξε ο κ. Ταραντίλης.

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινίσεις Τσακλόγου για συνταξιοδότηση: «Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας»
Επόμενο άρθροΠάτμος: Κλειστά σήμερα τα σχολεία – Εκτεταμένες ζημιές και πλημμύρες