«Δεν θέλω να σκέφτομαι το κλείσιμο του λιανεμπορίου. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ενεργό το πνεύμονα της λιανικής πώλησης γιατί χρηματοδοτεί τα οικονομικά του κράτους και το κράτος καλύπτει διάφορες δαπάνες» δήλωσε ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ο κ. Σταμπουλίδης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν μπει νέο λουκέτο στο λιανεμπόριο λόγω της αύξησης κρουσμάτων, είπε πως «μια μέρα δεν καθορίζει τις αποφάσεις. Θα περιμένουμε και τις επόμενες μέρες την πορεία της νόσου και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Να δούμε πως θα πάει η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε».

Πρόσθεσε ότι το click away και το click inside περιόρισαν την κινητικότητα και για τον περαιτέρω περιορισμό της παρέπεμψε στις αποφάσεις της κυβέρνησης και των ειδικών.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική να κλείνουν στις 17:00, είπε πως οι συνθήκες στην Αττική είναι διαφορετικές από τις επαρχιακές πόλεις, σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η εργασία.

Για την αυστηροποίηση των μέτρων και των προστίμων για το take away, είπε πως όποιος  επαγγελματίας κάνει καλά τη δουλειά του δεν χρειάζεται να αγχώνεται και πρόσθεσε πως πρέπει να απομονωθούν φαινόμενα όπως να αγοράζει κάποιος το προϊόν του και να συνεχίζει να κάθεται εντός χώρου μαζί με άλλους 3-4 πελάτες.