Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Στην περιοχή Δίκορφο, στα Ζαγοχώρια, βρέθηκαν τα συντρίμμια του μικρού πολιτικού, εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοούνταν, από την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ένας 34χρονος πιλότος.

Από την Κυριακή, όταν και χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους, μέχρι σήμερα, βρίσκονταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για την ανεύρεσή του, υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ένας 34χρονος πιλότος. Από την Κυριακή, όταν και χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους, μέχρι σήμερα, βρίσκονταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για την ανεύρεσή του. Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή (έντονη βροχόπτωση και νέφωση) καθήλωσαν για μεγάλο διάστημα τα εναέρια μέσα στο έδαφος, με αποτέλεσμα η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου να πραγματοποιείται μόνο από πεζοπόρο τμήματα.

Σήμερα το πρωί κυνηγοί εντόπισαν συντρίμμια του αεροσκάφους με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός σε Αστυνομία και Πυροσβεστική που έσπευσαν στο σημείο για περαιτέρω έρευνες.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του ωστόσο χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από τα Ιωάννινα.

Προηγούμενο άρθροΤαραντίλης για επίθεση σε Μπογδάνο: «Η τρομοκρατία και οι υποστηρικτές της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία»
Επόμενο άρθροΧαρδαλιάς: Συνάντηση με Καναδό πρέσβη για συνεργασία στον τομέα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών