Εκπαιδευτικό αεροσκάφος: Τραγικός επίλογος – Η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του χειριστή (pics)

Στο Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που κατέπεσε την περασμένη Κυριακή καθώς η ομάδα έρευνας ανέσυρε τη σορό του χειριστή.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί είχε ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση μέσα στο χιόνι προκειμένου να οι διασώστες να προσεγγίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που είχαν εντοπιστεί χθες από καναντέρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο σημείο επιχείρησαν, μεταξύ άλλων, 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, 16 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ. καθώς και δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του ωστόσο χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από τα Ιωάννινα.

Προηγούμενο άρθροΗ Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου που πνίγηκε στον Έβρο
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήριο μήνυμα Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη για την απώλεια του Παύλου Σάμιου