Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που προσδίδουν νέα αναπτυξιακή δυναμική στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης με θέμα: «Αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής και περισσότερες δουλειές με σημαντικά έργα πνοής». Ήταν η πρώτη από μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων με τίτλο «Για τη Θεσσαλονίκη όπως τη θέλουμε» που διεξάγονται με πρωτοβουλία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργου Στεργίου.

 Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ Κυριάκος Ποζρικίδης και η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. Παρουσιάστηκαν το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ που θα επιφέρει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό όφελος στη Θεσσαλονίκη όπως και αντίστοιχες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.  Έγινε εκτενής αναφορά και σε όλα τα σημαντικά έργα υποδομών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται όπως το Μετρό, η Νέα Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Λεωφόρος, η σύνδεση του 6ου Προβλήτα με την ΠΑΘΕ, οι επεμβάσεις στο τμήμα Θέρμη-Γαλάτιστα, η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου κ.α.

 Ο Γιώργος Στεργίου ανοίγοντας την εκδήλωση ανέφερε: «Ξεκινάμε μια σειρά τηλεδιασκέψεων για όλα όσα γίνονται ώστε η Θεσσαλονίκη να μπει σε μια πορεία ταχύτατης ανάπτυξης. Έχουν ήδη δρομολογηθεί μια σειρά από σημαντικές εξελίξεις για τα μεγάλα έργα υποδομής, τα πανεπιστήμια της πόλης καθώς και τις δομές υγείας που πολύ σύντομα θα αρχίσουν να παράγουν αποτελέσματα ορατά στους πολίτες».

 Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων πήραν τον λόγο οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης και εκ μέρους της κομματικής οργάνωσης ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος και ο Διευθυντής Θεόδωρος Καλλίτσης.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι: «Με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε σταματήσει να συζητούμε την ατζέντα της πόλης. Υλοποιούμε την ατζέντα της πόλης. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την ομοθυμία που υπάρχει σήμερα για να επιτύχουμε ισόρροπη ανάπτυξη. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στις επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη και υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για να φύγουμε μπροστά».

 Τη συζήτηση συντόνισε o Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και παρακολούθησαν μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, υποψήφιοι βουλευτές & ευρωβουλευτές καθώς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων της πόλης.