Κων. Μαραβέγιας: “Οι Έλληνες πολίτες θέλουν και δικαιούνται ασφαλή Πανεπιστήμια για τα παιδιά τους”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στην αυτονόητη ανάγκη να μπει μια τάξη στα Πανεπιστήμια», τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο κ. Μαραβέγιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι ουσιαστικά δεν αντιπαρατίθενται με την ΝΔ, αλλά με την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών που θέλουν τα ΑΕΙ να λειτουργούν αποκλειστικά σαν χώροι γνώσης και διάδοσης ιδεών. Σαν δημόσια ιδρύματα που θα προστατεύουν καθηγητές και φοιτητές χωρίς εξαίρεση.

«Είναι οι ίδιοι πολίτες που πληρώνουν φόρους χρηματοδοτώντας την κρατική εκπαίδευση και οι οποίοι θέλουν -και δικαιούνται να έχουν- Πανεπιστήμια ασφαλή για τα παιδιά τους. Τελεία και παύλα», δήλωσε κατηγορηματικά ο βουλευτής Μαγνησίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί για τη ΝΔ μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς της δίνει τη δυνατότητα να αντιπαραθέσει το δικό της πολιτικό πρόταγμα, την υπεράσπιση και εφαρμογή του αυτονόητου, με τα fakenews των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έρχονται σε αντίθεση με την ίδια την κοινωνία.

Σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης επί του νομοσχεδίου, ο κ. Μαραβέγιας έκανε λόγο για «πολιτικό λόγο βγαλμένο από τη δεκαετία του ‘70, με καταγγελίες για κατάργηση της δημοκρατίας στα ΑΕΙ, για παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων, ακόμα και για υποκλοπή συνομιλιών φοιτητών». Πρόκειται, όπως είπε, για «εξωφρενικές καταγγελίες που αν κανείς δεν γνώριζε το χρόνο που γίνονται, θα νόμιζε ότι ζούμε, όχι στο 2021 με μια στέρεα θεμελιωμένη Δημοκρατία, αλλά στο 1971, εν μέσω μιας στυγνής δικτατορίας».

O ακραίος λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο βουλευτής, δείχνει στην Ελληνική κοινωνία το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ ενός πολιτικού όπως ο κ. Τσίπρας, που ονειρεύεται «κίνημα ανατροπής» και «μετωπικές συγκρούσεις» στους δρόμους από τη μια, και της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας από την άλλη, που θέλει σύμπνοια, δουλειά και πρόοδο για τα παιδιά της.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας κάλεσε τους συναδέλφους του βουλευτές να απαντήσουν με την ψήφο τους, εάν θέλουν τραμπούκους μέσα στα πανεπιστήμια, τι σχέση έχει η διακίνηση ιδεών με τη διακίνηση ναρκωτικών, τι έχει να κάνει η ελευθερία της σκέψης με την ασυδοσία των συμμοριών, εάν βοηθά στο χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας το «χτίσιμο» καθηγητών μέσα στα γραφεία τους, τι σχέση μπορεί να έχει η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων με το ανεξέλεγκτο παρεμπόριο, γιατί είναι προοδευτικές στάσεις ο προπηλακισμός και η διαπόμπευση καθηγητών. «Αν δεν δοθούν πειστικές απαντήσεις από την αντιπολίτευση, αλλά μείνουμε με τις γνωστές απαρχαιωμένες απόψεις της Αριστεράς, τότε πολύ απλά στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα κάνει περίπατο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο κ. Μαραβέγιας έδωσε έμφαση στο μέτρο που αφορά την ελάχιστη βάση εισαγωγής σε κάθε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση, αλλά και στη δημιουργία κέντρου λήψης εικόνας στις εγκαταστάσεις ΑΕΙ που έχουν γίνει αντικείμενο λεηλασίας και βανδαλισμών.

Κλείνοντας, δεν έχασε την ευκαιρία να υπογραμμίσει για μια ακόμη φορά, απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την ανάγκη να συμπεριληφθούν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι στο πρόγραμμα προμήθειας tablet που θα προκηρυχθεί για μαθητές και φοιτητές, καθώς και την ανάγκη παροχής γευμάτων μέσω των σχολικών κυλικείων στο σύνολο των μαθητών. «Είμαι βέβαιος ότι τα δυο αιτήματα θα τύχουν της άμεσης προσοχής σας, γιατί δεν αποτελούν απλώς πολιτικές δεσμεύσεις. Δίνουν το μέτρο της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης μας αλλά και της ΝΔ γενικότερα», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας.

Προηγούμενο άρθροΓ.Παπαπροδρόμου – Ασφαλές Διαδίκτυο: “Ποιο Διαδίκτυο και ποια ασφάλεια;”
Επόμενο άρθροΓ. Ζαββός: “Προχωράμε το πανευρωπαϊκό ατομικό συνταξιοδοτικό προϊόν”