Τα μέτρα προστασίας επιχειρήσεων και εργαζομένων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, ανέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Στο πλαίσιο αυτό και κατά τη διάρκεια επερώτησης της αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση μιας νέας διαδικτυακής πλατφόρμας όπου οι εργοδότες θα δηλώνουν το σύνολο του προσωπικού τους και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν τεστ με έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως παρατείνονται μέχρι τέλος του χρόνου οι ασφαλιστικές εισφορές σε επαγγελματίες και εργαζόμενους για την πρώτη περίοδο της πανδημίας. Σημείωσε επίσης πως ορίζεται ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής των οφειλών με επιλογή μεταξύ 24 άτοκων δόσεων ή 48 με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής την 1/1/2022.

« Ευθυγραμμιζόμαστε με τις ρυθμίσεις των φορολογικών οφειλών δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «ως προς τις ρυθμισμένες οφειλές επιχειρήσεων δίνουμε μηνιαίες παρατάσεις. Η απόφαση για παράταση οφειλών του Γενάρη θα βγει άμεσα σε ΦΕΚ και κάνουμε το ίδιο και για τον Φλεβάρη με τους ίδιους πληττόμενους ΚΑΔ του Γεράνη. Στόχος να αντιμετωπίσουμε συνέπειες της πανδημίας και να περάσουμε στην επόμενη μέρα με όσο πιο ομαλό τρόπο γίνεται».

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ακόμα ότι επίκεινται 121 προσλήψεις επιθεωρητών στο ΣΕΠΕ, καθώς αναμένεται η εντατικοποιήσεις των ελέγχων λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της πανδημίας αλλά και το ιστορικό της παραβατικότητας των κλάδων εργασίας.