Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, με την κακοκαιρία «Μηδεία» να είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι κατά τόπους στο Αιγαίο φτάνουν τα 9 και 10μποφόρ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν δρομολόγια.

Κλειστό είναι και το λιμάνι της Ραφήνας, καθώς δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το για Μαρμάρι και Κυκλάδες. Κλειστό είναι, επίσης, το λιμάνι του Λαυρίου και οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα -Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Καβάλα- Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οπως τονίζεται, οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Αδυναμία προσέγγισης πλοίου στο λιμάνι της Μήλου

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το λιμεναρχείο της Μήλου ενημέρωθηκε, τις  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού ”ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.Ρ. 06, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ρόδος –  Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία – Ηράκλειο – Ανάφη – Θήρα – Μήλος – Πειραιάς, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι της Μήλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμάνι του Πειραιά.

Στο λιμάνι της Μήλου επρόκειτο να αποβιβαστούν τέσσερις επιβάτες και πέντε φορτηγά , ενώ ανέμεναν επιβιβαστούν δώδεκα επιβάτες, τρία Ι.Χ. και ένα φορτηγό.