Δημοσκόπηση Interview: Υπεροχή ΝΔ – Σταθερά μπροστά με 17,1 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τη ΝΔ εμπιστεύεται ένας στους δύο Έλληνες για τη διαχείριση της Οικονομίας και της Πανδημίας – Το 72% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί – Η συντριπτική πλειοψηφία 69% συμφωνεί με τις εξοπλιστικές δαπάνες – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Ένας στους δύο πολίτες εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνηση της ΝΔ για την διαχείριση της πανδημίας (ποσοστό 52%) αλλά και της οικονομίας (ποσοστό 50%) αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο πρωθυπουργό (51%) σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (23%).

Αυτό προκύπτει από τη νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε η INTERVIEW (15 έως 17 Φεβρουαρίου 2021), η οποία παρουσιάστηκε, το βράδυ της Πέμπτης, από τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και καταγράφει εκ νέου τη σταθερή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η μεγάλη πλειοψηφία του 37,6% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 17,1 μονάδες καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπιστεύεται το 20,5%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 37.6%

ΣΥΡΙΖΑ 20.5%

ΚΙΝΑΛ 7.9%

ΚΚΕ 5.2%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.0%

ΜεΡΑ25 3.4%

ΑΛΛΟ 7.5%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11.5%

ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 1.4%

Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Πρώτοι σε αποτελεσματικότητα σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών είναι οι βουλευτές: Κ. Χατζηδάκης (7.5), Κ. Πιερρακάκης (7.3), Άδωνις Γεωργιάδης (7.1), Χ. Σταϊκούρας (6.8) και Μ. Βορίδης (6.1) και ακολουθούν ο Ν. Δένδιας (6), ο Κ. Σκρέκας (5.7), Ν. Κεραμέως (4,7) και τελευταίος ο Ν. Μηταράκης (4)

Την ίδια ώρα οι πολίτες βλέπουν ως καλύτερο σύμμαχο των εθνικών μας θεμάτων τις ΗΠΑ του Μπάιντεν (38.0%) ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία (69%) συμφωνούν με τις δαπάνες που αφορούν στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, 72% των πολιτών θα εμβολιαστεί.

Δείτε τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Προηγούμενο άρθροΟΝΝΕΔ: Διαδικτυακή συζήτηση για σεξουαλική παρενόχληση και ενδοοικογενειακή βία (video)
Επόμενο άρθροΑ. Καραμανλή: “Η ανάγκη επέκτασης του Μετρό προς την παραλιακή ζώνη και τις Νότιες περιοχές είναι δεδομένη”