Ανάμεσα στους προσαχθέντες για την έφοδο στο υπουργείο Υγείας υπέρ του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, βρίσκεται και ο γιος του πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση.

Ο 35χρονος ημιπιτσιρικάς, όπως τον  είχε αποκαλέσει ο πατέρας του, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αστυνομικές αρχές.

Η πιο πρόσφατη «παρέμβασή του», πέραν των άλλων για τις οποίες ενίοτε συλλαμβάνεται, είναι όταν συνελήφθη έξω από το σπίτι της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, καθώς πετούσε τρικάκια με απειλητικά μηνύματα σε βάρος της.

Είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο αλλά δεν στοιχειοθετήθηκε εναντίον του το αδίκημα της απειλής, καθώς δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα το να πετάς τρικάκια.

Όμως, ο ημιπιτσιρικάς «ξαναχτύπησε» την Πέμπτη, συμμετέχοντας στην έφοδο του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Υγείας, μια κίνηση συμπαράστασης στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται στην εντατική λόγω της πολύημερης απεργίας πείνας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί μία ομάδα περίπου 60 ατόμων πέταξε τρικάκια στο υπουργείο Υγείας υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, ανάμεσα στους οποίους φέρεται να ήταν και ο ημιπιτσιρικάς γιος του Νίκου Βούτση.

Οι δράστες, αλληλέγγυοι στον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη», εισέβαλαν στην είσοδο του κτιρίου όπου φώναξαν συνθήματα και άπλωσαν πανό, δηλώνοντας τη στήριξή τους στον κρατούμενο απεργό πείνας.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απομακρύνουν τους «εισβολείς» από το υπουργείο και στη συνέχεια προχώρησαν σε προσαγωγές 60 ατόμων.