Αυξάνεται η πίεση στις μονάδες Υγείας της Αττικής και είναι ενδεικτικό ότι το μεσημέρι της Τετάρτης από τις 240 κλίνες εντατικής COVID των νοσοκομείων της Αττικής, κενές ήταν οι 36 με το ποσοστό πληρότητας να ανέρχεται στο 85%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, προχθές δηλώθηκαν 211 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, ενώ 141 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο λόγω ίασης. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα δηλώθηκαν 1.583 εισαγωγές ασθενών με COVID-19 – έναντι 1.290 την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου- στα νοσοκομεία και 988 εξιτήρια.

Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής το μεσημέρι της Τετάρτης νοσηλεύονταν 204 ασθενείς με κορονοϊό. Οι κλίνες εντατικής COVID στο λεκανοπέδιο ήταν 240 (συμπεριλαμβανομένων και οκτώ κλινών σε στρατιωτικά νοσοκομεία), αριθμός που ωστόσο διευρύνεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Είναι ενδεικτικό ότι,την Τρίτη, η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου ζήτησε σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, από τις διοικήσεις των νοσοκομείων Αττικόν, Θριάσιο, Νίκαιας, Τζάνειο “λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης που δημιουργείται εξαιτίας της πανδημίας και της πίεσης που αναμένεται να δεχθεί το σύστημα Υγείας στα νοσοκομεία της Αττικής, το αμέσως προσεχές διάστημα”, την ανάπτυξη – μέσα σε 24 ώρες- 15 κλινών εντατικής COVID στα νοσοκομεία Αττικόν και Θριάσιο, με τη μετακίνηση προσωπικού, ακόμη και εις βάρος των γενικών κλινών εντατικής.