Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων στο ρέμα Τσιρογιάννη μετά και από την έγκριση των τευχών δημοπράτησης και τη δέσμευση πίστωσης ύψους 680 χιλιάδων ευρώ, που επιτεύχθηκε μετά από σειρά συναντήσεων που είχε στο Υπουργείο Υποδομών  ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής είχε θέσει επανειλημμένως τόσο προς τον Υπουργό Υποδομών κύριο Κώστα Καραμανλή όσο και προς τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κύριο Γ. Καραγιάννη το ζήτημα της ανάγκης για άμεση υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων στη Ζάκυνθο. Μάλιστα, όπως είχε υπογραμμισθεί και στο από 13 Ιανουαρίου 2021δελτίο τύπου,έχει ήδη δημοσιευθεί και η προκήρυξη για την ανάθεση της μελέτης διαμόρφωσης και υλοποίησης των στρατηγικών σχεδίων (masterplan) έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ζάκυνθο εκτιμώμενου ύψους 264.148.56 ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ).

Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε σχετικά

   «Η υλοποίηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο νησίμας αποτελεί μια βασική μου δέσμευση που πλέον παίρνει σάρκα και οστά μετά από σειρά συναντήσεων στο Υπουργείο Υποδομών ήδη από τον Νοέμβριο του 2019.

   Πλέον τόσο ο στρατηγικός σχεδιασμός(masterplan) Αντιπλημμυρικών Έργων Ζακύνθου όσο και το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο σημείο που υπάρχει το ρέμα “Τσιρογιάννη” μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης.

Μέσω των μελετών που θα εκπονηθούν προχωράμε στη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και αναλυτικού σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας για τη Ζάκυνθο.

   Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κύριο Κ. Καραμανλή όσο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κύριο Γ. Καραγιάννη για την άμεση ανταπόκρισή τους στο σχετικό αίτημά μου καθώς και για την καθοριστικής σημασίας συμβολή τους στην υλοποίηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για τη Ζάκυνθο».