Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης θα συμμετάσχει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την Τρίτη 23.02.2021.

Αντικείμενο του ΣΓΥ είναι η προετοιμασία του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, στην ατζέντα του οποίου περιλαμβάνονται η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας COVID-19, η πορεία των εμβολιασμών στην ΕΕ, η ελληνική πρόταση για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, θέματα  ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, καθώς και οι σχέσεις με τη «Νότια Γειτονία». 

Την τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Ελλάδας, θα απασχολήσουν ακόμη το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για τη Δημοκρατία, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και οι σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει, ακόμη, ομιλία στο συνέδριο «Greece: Competing for Global Talent», που διοργανώνεται διαδικτυακά από το Delphi Economic Forum και ειδικότερα στη θεματική ενότητα «Engaging & Attracting Digital Migrants».