«Μαύρη» προπαγάνδα της Άγκυρας: Ισχυρίζεται ότι ελληνικά F-16 παρενόχλησαν το Τσεσμέ – Διαψεύδει η Αθήνα

Για παρενόχληση του πλοίου Τσεσμέ, από ελληνικά F-16 κάνει λόγο του τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πριν από λίγη ώρα -επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας- ότι 4 ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το πλοίο «Τσεσμέ» που πραγματοποιεί έρευνες στο Αιγαίο, ρίχνοντας «αερόφυλλα», σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ερευνητικό σκάφος.

Μάλιστα, το Anadolu, μάλιστα, επικαλούμενο τις ίδιες πηγές, σημειώνει ότι «δόθηκε η πρέπουσα απάντηση».

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα onalert.gr, πάντως, ελληνικές στρατιωτικές πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι τα ελληνικά μαχητικά που πετούν στην περιοχή πέραναν σε χαμηλό ύψος πάνω από το Τσεσμέ, πόσω μάλλον ότι πέταξαν «αερόφυλλα».

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για μια «μια συνηθισμένη παρενόχληση από τους Έλληνες γείτονες» και υποστήριξε ότι «η απαραίτητη απάντηση δόθηκε εντός των νόμιμων ορίων».

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο «Τσεσμέ», που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Anadolu.

Μάλιστα το Ανατολού, επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, υποστηρίζει πως «δόθηκε η πρέπουσα απάντηση» στα ελληνικά F-16, που πλησίασαν σε απόσταση χιλίων μέτρων.

Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για συνηθισμένες παρενοχλήσεις : «Ήταν μία από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας. Οι αποφάσεις μας και οι κινήσεις σας μας σε αυτό το πεδίο είναι ξεκάθαρες. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει».

Από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναφέρουν πως όντως υπαρχει ελληνική αεροπορική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχη αλλά όχι στην περιοχή που κινείται το Τσεσμέ.

Προηγούμενο άρθροΧρ. Σταϊκούρας: «Φως στην άκρη του τούνελ της Οικονομίας θα δούμε από το δεύτερο τρίμηνο του έτους»
Επόμενο άρθροΥπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου