Ερώτηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Το ζήτημα της βελτίωσης και ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής των Υπηρεσιών Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης Κασσαβέτειας και Βόλου,  έθεσε με ερώτησή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό τα αιτήματα εκ μέρους των υπαλλήλων για την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού ασφάλειας, την ενίσχυση των ατομικών μέσων προστασίας, αλλά και την αντικατάσταση οχημάτων της Υπηρεσίας,  για τη θωράκιση των Καταστημάτων Κράτησης και την παράλληλη ασφάλεια του προσωπικού.

Η Ερώτηση:

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τους εκπροσώπους των Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης των Ειδικών Καταστημάτων Κράτησης Κασσαβέτειας και Βόλου, αναμένεται με αγωνία εκ μέρους τους η αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς.

Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων αιτημάτων, ως εξόχως σημαντική η αναβάθμιση των ατομικών μέσων προστασίας, του εξοπλισμού,  των υλικοτεχνικών υποδομών και η αντικατάσταση των οχημάτων της Υπηρεσίας, για τη θωράκιση των καταστημάτων κράτησης και την ασφάλεια του προσωπικού.

Επειδή, γνωρίζω πωςθα αξιοποιήσετε κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείοή υπηρεσία, (π.χ. Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού – ΟΔΔΥ) για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής. 

Επειδή, επιβάλλεται να συνεχιστούν απρόσκοπτα, με ασφάλεια, οι μεταγωγές, η φρούρηση των κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, στα Δικαστήρια, καθώς και η εποχούμενη περιπολία πέριξ των καταστημάτων κράτησης.

Επειδή, γνωρίζω το αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον σας για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

Κατόπιν των ως άνω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να βελτιώσετε την υλικοτεχνική υποδομή των Τμημάτων Εξωτερικής Φρούρησης των  Καταστημάτων Κράτησης στην περιοχή του Νομού Μαγνησίας;

2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ενίσχυση του προσωπικού;»

Προηγούμενο άρθροΔιαζύγιο εξπρές με ένα κλικ – Οικογενειακός διαμεσολαβητής μετά τον χωρισμό
Επόμενο άρθροΜ. Βαρβιτσιώτης: “Να τρέξει πιο γρήγορα το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού”