Ερώτηση για την πορεία των προσλήψεων των επιτυχόντων δόκιμων λιμενοφυλάκων κατέθεσε ο Δ. Μαρκόπουλος.

Ερώτηση για την πορεία των προσλήψεων των επιτυχόντων του διαγωνισμού κατάταξη δόκιμων λιμενοφυλάκων κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής 4-9-2019 εκδόθηκε η υπ’ αριθ. πρωτ.:2421.6-3/64323/2019 απόφαση του υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής με θέμα: ΄΄Προκήρυξη  Διαγωνισμού Κατάταξης Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (ανδρών- γυναικών) έτους 2019, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων ΄΄. Στις 03-11-2020 το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος, εκτελώντας απόφαση του Α.Σ.Ε.Π., έθεσε τις διαδικασίες του ανωτέρω διαγωνισμού σε προσωρινή αναστολή, λόγω ισχύος μέτρων προστασίας από τον Covid-19. Αποτέλεσμα της αναστολής ήταν η λήξη ισχύος όλων των ιατρικών εξετάσεων (πέντε έως έξι περίπου) στις οποίες είχαν ήδη υποβληθεί οι υποψήφιοι με συνέπεια να υποχρεωθούν να τις επαναλάβουν εκ νέου  με κόστος έκαστης εξέτασης από 30 έως 40 €. Αφού τελικά οι υποψήφιοι πέρασαν όλες τις δοκιμασίες (αθλητικές, ιατρικές, ψυχοτεχνικά, κ.λ.π.), ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες και συμπεριλήφθηκαν στους επιτυχόντες.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων, η οποία έληξε στις 24 Ιουλίου, ανέμεναν την ανάρτηση των οριστικών πινάκων και εν συνεχεία τον διορισμό τους, την ώρα που οι επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων ολοκλήρωσαν όλες τις δοκιμασίες και έχουν ήδη εισαχθεί στην σχολή. Έχουν περάσει 17 μήνες από την έκδοση της προκήρυξης και οι 155 Δόκιμοι Λιμενοφύλακες επιτυχόντες του διαγωνισμού εξακολουθούν να βρίσκονται σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας, ενώ παράλληλα άξιο αναφοράς τυγχάνει και το γεγονός ότι στην ίδια θέση βρίσκονται και πρώην ΟΒΑ του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς, που υπηρετούσαν ως μόνιμοι επαγγελματίες στις Υπηρεσίες τους, και παραιτήθηκαν περιμένοντας το κάλεσμά τους στο Λιμενικό Σώμα αλλά έκτοτε μέχρι σήμερα είναι άνεργοι αναμένοντας και αυτοί τον διορισμό τους.

Προηγούμενο άρθροΗ Έλενα Ράπτη για τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και το metoo
Επόμενο άρθροΈφθασε στις φυλακές Τρίπολης ο Δ. Λιγνάδης – Δείτε φωτό