Την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ‘Βουλής Βήμα’ στο κανάλι της Βουλής η συνέντευξη της Άννας Καραμανλή – Βουλευτή Β3 νοτίου τομέα Αθήνας και Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Ισότητα, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στη δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη. Η συζήτηση αφορούσε στην Διεθνή Ημέρα των Γυναικών, το ελληνικό #metoo, τις κυβερνητικές εξαγγελίες & τις πολιτικές ισότητας στην Ε.Ε. και στην Ελλάδα. 

Αρχικά, η βουλευτής, με αφορμή τη διακοινοβουλευτική τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας των Γυναικών στην οποία συμμετείχε, χαιρέτισε την παρουσία στη συνεδρίαση της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενός ισχυρού γυναικείου προτύπου στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος.

Η κα. Καραμανλή τόνισε πως αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για τις γυναίκες να συμμετέχουν περισσότερο στη λήψη αποφάσεων, κατά τη διαδικασία εξόδου από την κρίση και την πορεία προς την ανάκαμψη, καθώς και ότι η  συνεργασία του κράτους με τις γυναικείες οργανώσεις και την κοινωνία των πολιτών συνεχίζεται πολύ αποτελεσματικά στη χώρα μας.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μία μεγάλη εκστρατεία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας σε βάρος των γυναικών και προωθεί στην πράξη πολιτικής ισότητας των φύλων με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, στο πλευρό αυτών που έχουν υποστεί σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική ή λεκτική βία – αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, πολιτικές στήριξης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, υλοποίηση της εφαρμογής Σήματος Ισότητας στις επιχειρήσεις που ενθαρρύνουν την ισότητα, διαδικασία κύρωσης της Σύμβασης 190 σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας, κ.α. .

Κλείνοντας, η κα. Καραμανλή αναφέρθηκε στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, την Δευτέρα 8 Μαρτίου, με την παρουσία και συμμετοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που θα εκπέμψει ένα ισχυρό μήνυμα δέσμευσης της Ελληνικής Δημοκρατίας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις υπεράσπισης του Κράτους Δικαίου και των Δικαιωμάτων των Γυναικών.