Σ. Νικολάου: “Κανείς δεν θέλει νεκρό τον Κουφοντίνα -Ο Τσίπρας με στοχοποίησε στη Βουλή”

Την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την στοχοποίησε στη Βουλή προκειμένου να καλύψει τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις στελεχών του υπέρ της τρομοκρατίας, εξέφρασε η Σοφία Νικολάου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής τόνισε ότι στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100%. Χθες, η Δικαιοσύνη αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του για διακοπή της έκτισης της ποινής του, ενώ σύντομα θα συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο και για τα άλλα αιτήματα του.

Παράλληλα, η κ. Νικολάου εξήγησε ότι το αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Σε ερώτημα για ποιο λόγο άλλοι καταδικασμένοι για τρομοκρατία εκτίουν τις ποινές τους στη φυλακή Κορυδαλλού, είπε ότι περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι έχουν φύγει τον τελευταίο καιρό από εκεί και μόλις τι επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες θα φύγουν και οι υπόλοιποι με βάση τον ισχύοντα νόμο.

«Δεν μπορεί κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του», τόνισε η κ. Νικολάου και υπογράμμισε ότι κανείς δεν θέλει νεκρό τον Κουφοντίνα. «Η ζωή του είναι στα χέρια του και ο μόνος δρόμος που έχει είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όχι η απεργία πείνας».

Τέλος και μεταξύ άλλων, είπε για την υποχρεωτική σίτιση του Κουφοντίνα, ότι με απόφαση της εισαγγελίας Λαμίας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί η ζωή του.

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφέρεια Αττικής συμβάλει στην υλοποίηση του ΚΕΛ Κορωπίου–Παιανίας
Επόμενο άρθροΑ. Γεωργιάδης: “Έκτακτη επιδότηση €3.000 ανά επιχείρηση και €1.000 ανά εργαζόμενο για όσα καταστήματα έμειναν κλειστά τα Χριστούγεννα”