Διευκρινίσεις από τον Γιώργο Γεωργαντά για τους κωδικούς 2, 4 και 6

Τι είπε για τους επιβάτες στα αυτοκίνητα

Διευκρίνισες αναφορικά με τη χρήση των κωδικών 2, 4 και 6 έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε ότι εάν είναι 2 άτομα στο αυτοκίνητο που πρέπει να πάνε να συνδράμουν κι όχι 1, πρέπει να αιτιολογηθεί.

«Υπάρχουν αξιολογικά στοιχεία, αλλά σίγουρα δεν γίνεται ανακριτική διαδικασία. Έχουμε βάλει περιορισμούς πλέον στη χρήση των SMS, κάτι που δεν υπήρχε πέρσι το Μάρτιο, νομίζουμε ότι θα περιορίσουν αρκετά την άσκοπη μετακίνηση».

Όσον αφορά στον κωδικό 2 και τον περιορισμό που υπάρχει στην χιλιομετρική απόσταση των 2 χιλιομέτρων είπε ότι όντως ορισμένα χωριά μπορεί να είναι μακριά από σούπερ μάρκετ, ωστόσο ο κατά τόπους αστυνομικός που γνωρίζει την περιοχή δεν θα φέρει αντίρρηση. Παράλληλα για φαρμακείο μπορείς να μετακινηθείς και εκτός περιοχής.

«Η λογική (του περιορισμού) είναι να μην περνάς 10 σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στο δρόμο σου για να πας εκεί που επιθυμείς ίσως για να εξυπηρετήσεις και κάποια επιθυμία σου» εξήγησε ο υφυπουργός.

Αναφορικά με οικογένειες με παιδιά χωρίς κοντινό πάρκο που χρησιμοποιούσαν τον κωδικό 6 για να μετακινηθούν με αυτοκίνητο αποσαφήνισε ότι δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. «Πρέπει να γίνεται χρήση με πεζό τρόπο ή με ποδήλατο η συγκεκριμένη μετακίνηση» διευκρίνισε.

Προηγούμενο άρθροΤο Σαββατοκύριακο βόλτες μόνο στη γειτονιά μας: Το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας -Τι ισχύει με τα sms
Επόμενο άρθροΕπίδομα €400: Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι θα το λάβουν