Τηλεδιάσκεψη Μ. Βαρβιτσιώτη-Επιτροπής μελών αδήλωτων αγνοουμένων Κυπριακής τραγωδίας

Τηλεδιάσκεψη με την Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

«Οι αγνοούμενοι της Κυπριακής τραγωδίας είναι μία πληγή που δεν έχει κλείσει» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζοντας πως «το ελληνικό κράτος στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των συγγενών που αναζητούν δικαίωση». «Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη θυσία των Αγνοουμένων μας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο» σημείωσε. Χαρακτήρισε, ακόμη, ως απαράδεκτο το γεγονός ότι 47 χρόνια μετά την εισβολή δεν έχει επιλυθεί οριστικά το θέμα των Αγνοουμένων, σημειώνοντας παράλληλα την προκλητική άρνηση της τουρκικής πλευράς να συνεισφέρει ουσιαστικά στην παροχή πληροφοριών. 

Την Πανελλήνια Επιτροπή εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Μαρία Καλμπουρτζή, η γενική γραμματέας Χαρά Τοπαλίδη και το μέλος του ΔΣ Παύλος Ζώης. Ειδικότερα, πρότειναν να υπάρξει Κοινή Σύσκεψη των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, Διεθνής εκστρατεία για το θέμα των Αγνοουμένων ενόψει και της 5μερους για το Κυπριακό, να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν ως προς τη λίστα των συγγενών Αγνοουμένων (λήψη γενετικών δειγμάτων, επιστροφή λανθασμένων λειψάνων), η επιστροφή του αρχειακού υλικού και η συζήτηση του θέματος σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ.

Προηγούμενο άρθροΚ. Τσιάρας: «Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων» – Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο
Επόμενο άρθροΜε σύνθημα «All you want is Greece», η Ελλάδα ανοίγει τον τουρισμό 14 Μαΐου