Κ. Μονογιυού: “Ο εμβολιασμός είναι το μέσο που θα δώσει τέλος στη πανδημία του κορονοϊού”

“Η Κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει σε μία λεπτή γραμμή μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και σχεδόν 1 χρόνο πως βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, κατανοεί τους προβληματισμούς τους και πάνω από όλα φροντίζει ώστε να περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι. Τα οικονομικά μέτρα και οι ενισχύσεις θα προσαρμόζονται φυσικά με βάση τις ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία. Βαδίζουμε προς το τέλος μιας πολύ δύσκολης περιόδου και με σύμμαχο των κοινωνία θα τα καταφέρουμε”, δηλώνει στη συνέντευξη της στο Parataxi.gr η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογιυού.

Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης η απάντηση στα προβλήματα της χώρας;

Θεωρώ πως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η απάντηση στα προβλήματα της χώρας, γιατί «μπήκε στα βαθιά» με τη πρωτοφανής για όλους μας πανδημία του κορονοϊού και βάζοντας ψηλά την ασφάλεια των πολιτών έδειξε την υπευθυνότητα του. Καταβάλλει την μεγαλύτερη προσπάθεια για να σώσει την οικονομία της χώρας που λόγω της πανδημίας επηρεάστηκε περισσότερο, αλλά ταυτόχρονα δίνει την πρέπουσα σημασία στην υγεία των πολιτών, που είναι και το σημαντικότερο. Μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε προεκλογικά.

Στη Βουλή υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα (ηλικιακά) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει με τις ενέργειες του ότι τα εμπιστεύεται τι έχετε να πείτε για αυτό;

Ένα από αυτά τα πρόσωπα είμαι και εγώ και με τιμά απεριόριστα η στάση του αυτή. Από τη μια με τιμούν οι νησιώτες που με ψήφισαν και από την άλλη ο Πρωθυπουργός μας που στηρίζει τα νέα πρόσωπα , δείχνοντας μας εμπιστοσύνη και κάνοντας χώρο και για εμάς ώστε να δείξουμε τις δυνατότητες μας στο πολιτικό στερέωμα. Θεωρώ πως στην πολιτική χρειάζεται ένα ηλικιακό μείγμα ώστε να αλληλοσυμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Η εντιμότητα δεν έχει ηλικία.
 Η ανανέωση δίνει νέα πνοή στο Κοινοβούλιο καθώς τίθενται στο δημόσιο διάλογο φρέσκες ιδέες και φέρνουν τους πολίτες πιο κοντά στην πολιτική. Χαίρομαι που έχουμε έναν Πρόεδρο και Πρωθυπουργό που στηρίζει έμπρακτα την ανανέωση. 

Θεωρείτε σωστούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον κορονοϊο;

 Η πανδημία του κορoνοϊου ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας, πόσο μάλλον για τον Πρωθυπουργό της χώρας που έχει ξαφνικά να διαχειριστεί την οικονομία, η οποία δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα , την υγεία με την πρόσληψη προσωπικού και τη δημιουργία περισσότερων κλινών ΜΕΘ. Κακά τα ψέματα, η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει μια πανδημία λόγω των στρεβλώσεων του παρελθόντος. Θεωρώ ότι έκανε το καλύτερο δυνατό σε όλους τους τομείς, βάζοντας -το τονίζω- την υγεία μας πάνω απ όλα. Από την άλλη είχε να αντιμετωπίσει και τα «τερτίπια» των Τούρκων στα σύνορα, όχι μόνο ως Πρωθυπουργός , αλλά και ως πατέρας που έχει το γιο του να υπηρετεί στα σύνορα, που όπως κάθε νέος εκπληρώνει την στρατιωτική θητεία του με πίστη στην Πατρίδα.

Η ΝΔ έχει μεγάλη διαφορά δημοσκοπικά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να καθησυχαστεί η κυβέρνηση;

Η Κυβέρνηση δεν καθησυχάζεται, ίσα ίσα νιώθει μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στους πολίτες ώστε να εκπληρώσει ορθά τα αιτήματα τους και να κάνει πράξη όλα όσα έχει υποσχεθεί. Η εμπιστοσύνη των πολιτών μας δίνει δύναμη ώστε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσουμε συνολικά το προεκλογικό πρόγραμμά μας.

Πως κρίνετε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή της πανδημίας; 

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η αναμενόμενη , αντίθετη σε όλα όσα πράττει η κυβέρνηση της ΝΔ , προσπαθώντας να πάρει με το μέρος της μέρους του κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι μια αξιωματική αντιπολίτευση με αίσθημα δικαίου και σοβαρότητα συμβάλλοντας θετικά στο δημόσιο διάλογο. Αντιθέτως, επιλέγει μια διχαστική στάση, ένα αφήγημα που μοιάζει με εκείνα του αντι-μνημονίου ενώ παράλληλα αναλώνεται σε κραυγές. Είναι φανερό, πλέον, στους πολίτες πως οι διαμάχες στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σταματούν στο εσωτερικό αλλά εξωτερικεύονται δημιουργώντας ένα πολωτικό και ανεύθυνο κλίμα.

Θεωρείτε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη αλληλεγγύης;

Ο εμβολιασμός είναι το μέσο που θα δώσει τέλος στη πανδημία του κορονοϊού. Κάνοντας το εμβόλιο θα γυρίσουμε πιο γρήγορα στην κανονικότητα κάνοντας και ένα δώρο στον εαυτό μας, αλλά και στους γύρω μας προστατεύοντας τους. Σαφώς και ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη αλληλεγγύης, αγάπης και ευθύνης απέναντι στο συνάνθρωπο. Ήδη σαν πολιτεία έχουμε ξεπεράσει τους 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς.  Καλώ και από εδώ όλους τους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν έτσι ώστε να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τον συνάνθρωπο τους και να γυρίσουμε όσο γρηγορότερα γίνεται σελίδα.

Η εξίσωση μεταξύ υγειονομικής ασφάλειας και οικονομίας είναι δύσκολη. Κατανοείτε τους προβληματισμούς και τις διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εργαζομένων για όσα πρωτοφανή ζούμε. Πιστεύετε ότι τα μέτρα στήριξης είναι επαρκή ή χρειάζονται ενίσχυση;

Η Κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει σε μία λεπτή γραμμή μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και σχεδόν 1 χρόνο πως βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, κατανοεί τους προβληματισμούς τους και πάνω από όλα φροντίζει ώστε να περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι. Τα οικονομικά μέτρα και οι ενισχύσεις θα προσαρμόζονται φυσικά με βάση τις ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία. Βαδίζουμε προς το τέλος μιας πολύ δύσκολης περιόδου και με σύμμαχο των κοινωνία θα τα καταφέρουμε.

Ζούμε σε μία  ψηφιακή εποχή πια λόγω της πανδημίας. Θεωρείτε ότι οι πολίτες μπορούν να ανταπεξέλθουν;

Η πανδημία ανάγκασε όλους μας να προσαρμοστούμε. Η τεχνολογία έχει θέσει στη διάθεση μας εργαλεία ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα μας έστω και από απόσταση. Οι νέοι ήταν ήδη εξοικειωμένοι με την ψηφιακή εποχή αλλά νομίζω ότι η πανδημία ανάγκασε και τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να εξοικειωθούν με το διαδίκτυο και τις τεχνολογικές λύσεις.

Εκτός από τον κορονοϊο τα ελληνοτουρκικά είναι ακόμα ένα μεγάλο μέτωπο που πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση. Ποια είναι η άποψη σας;

Η Κυβέρνηση είχε παράλληλα να διαχειριστεί 3 κρίσεις: το υγειονομικό κομμάτι της πανδημίας, τις οικονομικές επιπτώσεις της και την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Προχωράμε ακολουθώντας τις πάγιες ελληνικές θέσεις, με νηφαλιότητα και σοβαρότητα. 

Είστε αισιόδοξη  για την πορεία της χώρας; Πιστεύετε πως έρχονται καλύτερες μέρες για την Ελλάδα και τους Έλληνες;

 Πάντα ήμουν αισιόδοξη ως άνθρωπος αντιμετωπίζοντας τη κάθε δυσκολία που μου εμφανιζόταν. Οπότε, ναι, είμαι αισιόδοξη για την πορεία της χώρας και πιστεύω πως έρχονται καλύτερες μέρες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η εμφάνιση των εμβολίων έκανε την αρχή σε αυτό.


Τι είναι αυτό που σας έχει λείψει περισσότερο όλη αυτή την περίοδο της καραντίνας;

Μου έχει λείψει η πολύ συχνή επαφή με τους νησιώτες καθώς πριν την πανδημία προσπαθούσα να βρίσκομαι όσο πιο τακτικά γίνεται στο πλευρό τους. Είμαι πεπεισμένη ότι σύντομα θα ανταμώσουμε και πάλι.

Τι έχετε να πείτε για όσους  έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης -κακοποίησης. Πως η πολιτεία θα πρέπει να προστατεύει τα θύματα;

Θέλω να τους πω να μη φοβούνται , να μιλήσουν, όλοι μας είμαστε δίπλα στα θύματα και κανένας θύτης δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος. Η Πολιτεία θα πρέπει να μη δείξει καμία ανοχή απέναντι στους θύτες, να είναι κοντά στα θύματα ακούγοντας τα και προστατεύοντας τα.

Ποια είναι τα τρία  ζητήματα προς επίλυση  που θα θέτατε σαν προτεραιότητα για την περιφέρεια σας;

Στόχος μου είναι η ανάδειξη της νησιωτικότητας. Η ασφάλεια των κατοίκων των Κυκλάδων, η μεγέθυνση του τεράστιου κεφαλαίου που λέγεται τουρισμός και η ενίσχυση των δομών υγείας στις Κυκλάδες βρίσκονται ψηλά και στην δική μου ατζέντα αλλά στην κυβερνητική. Είμαι σε συνεχή επαφή με τους κατοίκους και τους φορείς των νησιών και προσπαθώ να δίνω λύσεις που θα βελτιώνουν την καθημερινότητας τους και που θα αναβαθμίζουν συνολικά τις Κυκλάδες.

Προηγούμενο άρθροΔιερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας: “Ορίστηκε η νέα ημερομηνία” σύμφωνα με την Άγκυρα
Επόμενο άρθροΕρώτηση Αθ. Ζεμπίλη στον Κ. Πιερρακάκη για την υπολειτουργία των ΕΛΤΑ Αυλωναρίου