Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με τον Γιώργο Στύλιο για το Κτηματολόγιο και τα ΕΛΤΑ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Στύλιο, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Θέματα συζήτησης απετέλεσαν κυρίως τα ζητήματα του Κτηματολογίου και της κτηματογράφησης της Κέρκυρας, καθώς και η μελλοντική οργάνωση των ΕΛΤΑ, μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης εθελουσίας εξόδου.

Συγκεκριμένα, μετά και την κατάθεση σχετικής Αναφοράς προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Στέφανος Γκίκας μετέφερε στον Υφυπουργό την ανησυχία των εργαζομένων και των πολιτών για την μελλοντική λειτουργία των ΕΛΤΑ. Σημείωσε ότι η τοπική κοινωνία επιθυμεί μετά στηνεπικείμενη αναδιοργάνωση του Οργανισμού η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά.

Ο κ. Στύλιος διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι βασικό μέλημα της Κυβέρνησης είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες,είτε αυτοί βρίσκονται στην ηπειρωτική είτε στην νησιωτική χώρα. Σημείωσε ότι η εθελουσία έληξε προ ολίγων ημερών και η αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ θα γίνει με τον διπλό στόχο της βιωσιμότητας του Οργανισμού και της παράλληλης παροχής καλών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σε ότι αφορά στο Κτηματολόγιο, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι η δικαστική εκκρεμότητα που έχει καθυστερήσει την κτηματογράφηση της Κέρκυρας και της Θεσπρωτίας, αναμένεται να επιλυθεί το επόμενο δίμηνο. Συνεπώς, εκτός απροόπτου, η κτηματογράφηση θα ξεκινήσει στην Κέρκυρα από τον ανάδοχο τον Ιούνιο του 2021.

Προηγούμενο άρθροΣ. Πέτσας: “Καταδικαστέα η βία… Με πολιτική αφετηρία τα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη”
Επόμενο άρθροΤα προβλήματα των Δήμων της Μαγνησίας στο επίκεντρο της συνάντησης Αθ. Λιούπη- Στ. Πέτσα