Κων. Μαραβέγιας: “Η Ν.Δ. δεν θα υποκύψει σε πολιτικούς εκβιασμούς απ’ όπου κι αν προέρχονται”

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε πολιτικούς εκβιασμούς αφήνοντας χώρο στην ανομία. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει “κατάρρευση της κυβέρνησης”, θα μείνει με το απατηλό αυτό όνειρο». Αν οι περιθωριακοί συνοδοιπόροι του φαντασιώνονται αντάρτες να μπαίνουν στην Αθήνα, θα συνειδητοποιήσουν άμεσα πως δεν θα υπάρξει επόμενος γύρος. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, ένα ευνομούμενο κράτος και μια συντεταγμένη πολιτεία». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσνταντίνος Μαραβέγιας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο περιθώριο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι, δυστυχώς η συζήτηση για το μέλλον των αστικών μετακινήσεων, επισκιάζεται από τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, που δείχνουν ότι η χώρα ξαναζεί το πιο κακό παρελθόν της. «Είδαμε να βρικολακιάζουν οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και να βγαίνει στο προσκήνιο ό,τι χειρότερο έχει να επιδείξει η Ελληνική κοινωνία. Έναν εσμό από αγκιτάτορες και ανθρώπους του περιθωρίου, από δήθεν αγωνιστές ως υπερασπιστές  δολοφόνων», τόνισε ο βουλευτής.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης και στον τραυματισμό του 24χρονου αστυνομικού, ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε τη στήριξή του στην αστυνομία και κάλεσε όσους δεν μπορούν να πράξουν το ίδιο, τουλάχιστον να μην την πετροβολούν. Στο σημείο αυτό κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τον τελευταίο μήνα δεν έχασε ευκαιρία να βρεθεί απέναντι στις δυνάμεις του νόμου και της τάξης, αμφισβητώντας την νομιμότητα των αποφάσεων για τη μη μεταγωγή του Κουφοντίνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ– όπως είπε – έχει μετατραπεί σε αυτόκλητο εισαγγελέα που νομίζει ότι μπορεί να κρίνει τι είναι νόμιμο και ποιος είναι ένοχος, ενώ ο κ. Τσίπρας με τις ακραίες δηλώσεις του εμφανίζεται πλέον σαν λαϊκός δικαστής που έχει δικαίωμα να βγάζει ετυμηγορία για κάθε θέμα στο όνομα της «λαοκρατίας». Σαν να μην υπάρχει τακτική δικαιοσύνη. Σαν να μην είναι δημοκρατικά εκλεγμένη η νόμιμη κυβέρνηση.

Ο κ. Μαραβέγιας διεμήνυσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν για «αναβίωση του χουντοδεξιού κράτους», ότι μ’ αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δεν καταφέρνουν να υποσκάψουν τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη, αλλά αντίθετα σκάβουν ένα λάκκο που έχει πολύ λάσπη γύρω του. «Και πάνω σε αυτήν ακριβώς τη λάσπη, εκείνος που την παράγει, ενίοτε γλιστράει. Και πέφτει ο ίδιος μέσα στο λάκκο που έσκαβε…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απάντηση στο Documento

Κατά την ομιλία του ο κ. Μαραβέγιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σχετικά με την πρότασή του για τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό των νέων ενστόλων. «Την ώρα που η ΝΔ οριστικοποιούσε την πρόταση της για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε σχέση με τα περίφημα τρία εκατομμύρια που χάθηκαν στο δρόμο για το κανάλι ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαξεβάνης ένιωσε την ανάγκη να ασχοληθεί με μια κοινοβουλευτική Αναφορά μου. Αναρωτήθηκε λοιπόν το Documento πώς είναι δυνατόν να προτείνω τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό των νέων ενστόλων. Ας δώσω λοιπόν στον κ. Βαξεβάνη και μια είδηση: οι ένστολοι που υπηρετούν -όπως ξέρουμε στη πρώτη γραμμή- εμβολιάζονται ήδη κατ’ εξαίρεση εδώ και σχεδόν 2 μήνες, με αδιάθετα εμβόλια. Εμβολιάζονται δηλαδή, χωρίς ραντεβού, όταν μένουν εμβόλια αναξιοποίητα, λόγω μη προσέλευσης όσων πολιτών είχαν προγραμματιστεί…», τόνισε ο βουλευτής και πρόσθεσε:

«Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός για τον κ. Βαξεβάνη και το Documento, που σύμφωνα με την πρόταση για σύσταση προανακριτικής θα πρέπει να ερευνηθεί για την εισροή μαύρου χρήματος μέσω του κ. Παππά, δεξιού χεριού του κ. Τσίπρα. Αυτό θα φανεί πολύ σύντομα καθώς η Βουλή πιθανότατα θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόγεια αυτή σχέση. Και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε όλοι μας που πήγαν τελικά τα 3 εκατομμύρια ευρώ…».

Κλείνοντας, ο κ. Μαραβέγιας επικαλέστηκε τη φράση «θα κάνουμε τα πάντα για να μην γίνει η χώρα τσιφλίκι διαταραγμένων ανθρώπων και πολιτικών», που χρησιμοποίησε ο ανώνυμος συντάκτης του Documento, για να τονίσει ότι συνοψίζει με το καλύτερο τρόπο το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ. «Εμείς θα κάνουμε όντως τα πάντα για να μην γίνει η χώρα αυτή τσιφλίκι διαταραγμένων ανθρώπων και πολιτικών. Χωρίς συμψηφισμούς και εκπτώσεις στην εφαρμογή της νομιμότητας. Κυρίως όμως χωρίς να αποδεχόμαστε πολιτικούς εκβιασμούς, απ’ όπου κι αν προέρχονται», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΝέα Σμύρνη: Ποιος είναι ο 24χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από “μπαχαλάκηδες”
Επόμενο άρθροΠροκαταβολή σύνταξης: Πάνω από 8.000 αιτήσεις την πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας