Η Ε. Ράπτη ομιλήτρια στη διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Διδυμοτείχου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου

Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν o Δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Έλενα Ράπτη αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στις συνεχιζόμενες δράσεις και συνεργασίες με θεσμικούς και άλλους φορείς.

Επιπλέον, εστίασε στην ανάγκη ενημέρωσης των γονέων,ώστε να αναγνωρίζουν πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και έθεσε ως αναγκαία προϋπόθεση τη σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους. Οι ενημερωμένοι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, ώστε να μη πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης, διδάσκοντάς τους τον «Κανόνα των Εσωρούχων», σύμφωνα με τον οποίο, κανείς δε μπορεί να τα αγγίξει σε εκείνα τα σημεία του σώματος τους,που καλύπτονται από το εσώρουχο.

Τέλος, η Βουλευτής έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα «Σπάσε τη Σιωπή»της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης στο  χώρο του αθλητισμού, στο νέο video του Συμβουλίου της Ευρώπης που αναφέρεται στην σεξουαλική παρενόχληση στον ψηφιακό κόσμο και στην ιστορία κινουμένων σχεδίων που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα με πρωταγωνίστρια την αθλήτρια Βερονίκη, ένα κορίτσι σε αναπηρικό αμαξίδιο, που είναι ευάλωτο λόγω της αναπηρίας του, δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του αθλητισμού και το καταγγέλλει σε έναν αστυνομικό. 

Προηγούμενο άρθροΈλεγχοι για μυκητολογικές ασθένειες σιτηρών
Επόμενο άρθροΕπίδομα παιδιού : Τέλος Μαρτίου η πρώτη δόση – Περισσότεροι δικαιούχοι