Lockdown και στα πουλερικά

Έως τα τέλη Απριλίου απαγορεύεται η «μετακίνηση» των πουλερικών σε ανοιχτούς χώρους, προαύλια, αυλές αγρούς κ.λπ. καθώς και σε μη περιφραγμένους χώρους. Η σύσταση για παραμονή των πουλερικών σε κλειστούς χώρους απευθύνεται από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς, εξαιτίας της ανίχνευσης ιού της γρίπης των πτηνών τύπου Α(Η5) σε αργυροπελεκάνους στη Βόρεια Ελλάδα καθώς και πελεκάνων στη λίμνη της Καστοριάς.

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές δειγματοληψίες, ενώ την ίδια στιγμή έχει τεθεί σε εφαρμογή η ενεργητική επιτήρηση της νόσου. Έτσι, λόγω της ήδη διαπιστωμένης κυκλοφορίας ιών της γρίπης των πτηνών στα πτηνά που διαβιούν στη λίμνη της Καστοριάς έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση της οικόσιτης αλλά και της ελευθέρας βοσκής συστηματικής πτηνοτροφίας από  κάποιον υποτύπο ιού υψηλής παθογονικότητας:

-απαγορεύεται η διατήρηση πουλερικών

α) σε ανοιχτούς χώρους, προαύλια, αυλές αγρούς κ.λπ. και

β) σε μη περιφραγμένους χώρους,

-σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές.

Σε κάθε περίπτωση συνιστάται η διατήρησή τους σε κλειστούς χώρους τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Θ. Καράογλου στις Δημοτικές Ενότητες Μίκρας και Θέρμης
Επόμενο άρθροΔέκα νοσηλεύτριες και μία μαία στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου- Επικοινωνία Χρ. Μπουκώρου με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ