Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας  Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Π.Ε. Καβάλας ότι από σήμερα,  Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. οι αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 35.349.956,85 ευρώ σε 16.013 δικαιούχους, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου 2021.

Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός καταβάλλει για πρώτη φορά μετά από χρόνια σε μια πληρωμή, δηλαδή σε μία δόση στο ακέραιο, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις του 2020. Μάλιστα, το ποσό που θα καταβληθεί ως αποζημίωση για το φυτικό και ζωικό κεφαλαίο στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους της Π.Ε. Καβάλας ανέρχεται σε 201.807,89€.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: « Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, διότι για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται εμπράκτως στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, αντιλαμβανόμενη πλήρως τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες και προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος έχει αποδείξει ότι ακούει πάντα με μεγάλη προσοχή τα ζητήματα που του τίθενται και προβαίνει εγκαίρως στις κατάλληλες ενέργειες. »