Καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον Νότη Μηταράκη και τον Απόστολο Δοξιάδη, εξαιτίας άρθρου του τελευταίου σε ιστοσελίδα, που περιελάμβανε αιχμές κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο άρθρο του, ο συγγραφέας περιγράφει πώς ο έρωτας μεταξύ του Βαγγέλη Καλπαδάκη, ο οποίος χρημάτισε διπλωματικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με Τουρκάλα διπλωμάτη, έβαλε σε κίνδυνο τη χώρα μας.

Στο αφήγημά του ο κ. Δοξιάδης καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, πως ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασύλου επί ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Καραβίας, αρνούνταν να χορηγήσει άσυλο στους 8 Τούρκους αξιωματικούς που είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι είχε αποφανθεί θετικά η ολομέλεια του ΣτΕ. «Ύστερα από τις επίμονες προσπάθειες των υπουργών Μετανάστευσης, διαδοχικά, Μουζάλα και Βίτσα, να ακυρώσουν με παρεμβάσεις τους τις αποφάσεις απονομής ασύλου στους Οκτώ, που είχαν εκδώσει οι αρμόδιες επιτροπές, η υπόθεσή τους κερδήθηκε θριαμβευτικά στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με ομόφωνη απόφαση. Όμως, ο στενός φίλος των αδελφών Τζανακόπουλων, Μάρκος Καραβίας, που είχε στο μεταξύ διορισθεί, ως πρωθυπουργικός εκλεκτός, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασύλου, αρνιόταν να τους χορηγήσει το άσυλο. Δηλαδή, με κοτζάμ Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας να το έχει αποφασίσει ομόφωνα, αυτός προτιμούσε να υπακούει τις εντολές του Μαξίμου» έγραψε ο κ. Δοξιάδης.

Καταλήγοντας σημειώνει πως ο κ. Καραβίας ωστόσο παραμένει και σήμερα διευθυντής της Υπηρεσίας Ασύλου και εγκαλεί τον Ν. Μηταράκη «ο οποίος πρόσφατα τον αναβάθμισε από «διευθυντή» σε «διοικητή», παρατείνοντας τη θητεία του».

Η νέα ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη:

Μάλιστα, ο συγγραφέας επανήλθε στις αιτιάσεις του και με νέα ανάρτησή του στο facebook επικρίνει τον Νότη Μηταράκη με σκληρές εκφράσεις. Διερωτάται γιατί αναβάθμισε τον Μ. Καραβία («αυτός μόνο αν ξέρει και αν καταλαβαίνει, που αμφιβάλλω», αναφέρει δηκτικά) και διαμαρτύρεται γιατί ο διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου το 2020 έδωσε άσυλο μόνο σε 1 στους 10 αιτούντες προστασία Τούρκους, ενώ έδωσε σε 9 στους 10 Σομαλούς.

Η απάντηση του Νότη Μηταράκη στον Απόστολο Δοξιάδη:

Ο υπουργός Μετανάστευσής και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έσπευσε να απαντήσει στον κ. Δοξιάδη με ανάρτησή του στο facebook.

«Είναι αξιοπρόσεκτη η επιπολαιότητα με την οποία κάποιοι αναλύουν την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και αντιπροτείνουν τη χάραξη της εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής. Ένας φίλος μου, τέτοιους αναλυτές τους αποκαλεί “Οπλαρχηγούς του Κολωνακίου”».