Μετά τον Νίκο Μπίστη, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, «άδειασε» τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έκανε κήρυγμα μίσους και διχασμού στη Βουλή, αποκαλώντας τη ΝΔ κόμμα δοσιλόγων και μαυραγοριτών και τον ΣΥΡΙΖΑ… απόγονο του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», ο Στέλιος Κούλογλου ζήτησε από το κόμμα του να σοβαρευτεί.

 «Όλοι είμαστε απόγονοι του Κολοκοτρώνη, Δεξιοί και Αριστεροί, κατά μια έννοια. Είμαστε φυσικοί απόγονοι του Κολοκοτρώνη. Εγώ δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να μοιράζουμε παράσημα πατριωτισμού στη μια ή στην άλλη πλευρά», είπε και πρόσθεσε σε έντονο ύφος για το παραλήρημα Πολάκη:

«Βλέποντας τα πράγματα από μακριά, ειλικρινά σας λέω μου προκαλεί λύπη το ελληνικό πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα στη χώρα, όπως π.χ. το θέμα της Πίτσος, η υπογεννητικότητα κ.λπ. Η πανδημία και οι οικονομικές της επιπτώσεις είναι πάρα πολύ σοβαρές, διότι θα αυξηθεί πάρα πολύ το χρέος. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα.

Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει εκλογές, πρέπει να κάνει μια πολιτική που να μην απωθεί τους κεντρώους ψηφοφόρους. Η ΝΔ δεν είναι κόμμα δοσιλόγων, ασφαλώς, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα-σύμμαχος του Κουφοντίνα, όπως επίσης παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα. Πρέπει να σοβαρευτούμε, γιατί η χώρα έχει πολύ μεγάλα, στρατηγικά προβλήματα», δήλωσε.