Για το τραγικό εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια, που κόστισε τον θάνατο τριών εργατών, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα τρία άτομα, όμως η διερεύνηση της τραγωδίας μόλις ξεκινά.

Το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωσή του, αρχικά εκφράζει «τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους χθες, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Εύβοια και ταχεία ανάρρωση στον τέταρτο εργαζόμενο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αλιβερίου».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «κλιμάκιο του ΣΕΠΕ βρέθηκε ήδη από χθες στο σημείο προκειμένου να εξακριβώσει, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτού του είδους τις εργασίες. Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ερευνητές έχουν ήδη σχηματίσει την πρώτη εικόνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στην Εύβοια. Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι για αδιευκρίνιστο λόγο το γερανοφόρο όχημα ήρθε σε επαφή με καλώδιο.