Χανιά : Συγκινούν τα δύο αδερφάκια με κοροναϊό που κάνουν τηλεκπαίδευση μέσα από το νοσοκομείο

Από την κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, ο Ματία Πέτροβιτς παρακολουθεί μέσω τάμπλετ τα μαθήματα της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου ενώ ο αδελφός του, Ντανίλο, συνδέεται, από τη διπλανή κλίνη, στο μάθημα της Β’ τάξης.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο, οι φίλοι τους τους κρατάνε συντροφιά στις πρωτόγνωρες στιγμές που περνούν ενώ οι δασκάλες τους φροντίζουν όχι μόνο για την εκπαιδευτική αλλά κυρίως για την ψυχολογική τους υποστήριξη.

Τα δύο παιδιά που σημειωτέον είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται από τη Δευτέρα στην κλινική covid, όπου νοσηλεύονται και οι δύο γονείς τους ενώ χρειάστηκε να κινητοποιηθεί μια ολόκληρη αλυσίδα ανθρώπων για να βρεθεί λύση για τους δύο μικρούς, οι οποίοι δεν είχαν πού να μείνουν όταν την Κυριακή, ο πατέρας τους –ήδη γνωστό κρούσμα– παρουσίασε επιδείνωση στην υγεία του και χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο, όπου ήδη νοσηλευόταν και η μητέρα τους.

Αγώνας δρόμου και ανθρωπιάς

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, haniotika-nea.gr, η περίπτωση της οικογένειας Πέτροβιτς αποτέλεσε «γρίφο» για τις υγειονομικές Αρχές, καθώς σε όλη την Κρήτη δεν έχει υπάρξει προηγούμενο νοσηλείας ολόκληρης οικογένειας.

«Την Κυριακή το πρωί με παίρνει τηλέφωνο ο μπαμπάς και μου λέει ‘βοήθεια, μπαίνω νοσοκομείο τι θα κάνω τα παιδιά!’» εξιστορεί στα η διευθύντρια του σχολείου, Ρούλα Παντελάκη.

«Εμείς αμέσως, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον επόπτη υγείας του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανο Ντουκάκη, ο οποίος σε συνεννόηση με τον διοικητή του γενικού νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα, κινητοποιήθηκαν αμέσως για να βρεθεί λύση, γιατί δεν είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», τονίζει η κα Παντελάκη.

Στο μεταξύ, ο πατέρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ τα παιδιά ανέλαβε να τα φροντίσει με προσωπικό ρίσκο, άλλη μητέρα από το σχολείο και φίλη της οικογένειας. «Η γυναίκα έκανε μια ηρωική κίνηση. Με δύο μικρά παιδιά και χωρίς να έχει εμβολιαστεί ούτε να έχει περάσει κοροναϊό, πήγε στο σπίτι, φρόντισε τα παιδιά, τα τάισε και έμεινε να τους κρατήσει παρέα μέχρι να βρεθεί λύση.

»Στο μεταξύ, ιδιώτης νοσηλευτής σε συνεννόηση με την Κινητή Ομάδα Υγείας ΚΟΜΥ ειδικού σκοπού του ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για τεστ κοροναϊού από τα παιδιά. Στο μεταξύ, άλλη εθελόντρια φίλη της οικογένειας, η οποία είχε νοσήσει και ως εκ τούτου είχε αποκτήσει φυσική ανοσία ενάντια στον κοροναϊό, πήγε στο σπίτι και ανέλαβε την φροντίδα των παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχει ανθρωπιά, υπάρχουν άνθρωποι που θυσιάζονται» τονίζει η κα Παντελάκη.

Στο μεταξύ, όπως εξηγεί στα haniotika-nea.gr ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, εφόσον τα παιδιά έβγαιναν αρνητικά στον κοροναϊό, δεν μπορούσαν να εισαχθούν στην κλινική covid με τους γονείς τους. Τα αποτελέσματα των τεστ έδειξαν πως ο μεγάλος γιος ήταν πράγματι θετικός στον φονικό αλλά ο μικρός όχι. Στη συνέχεια, ο μικρός υπεβλήθη σε τεστ αντισωμάτων, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε νοσήσει και είχε αντισώματα κοροναϊού.

«Άμεσα κινητοποιηθήκαμε για να φροντίσουμε τα παιδιά να έρθουν στο νοσοκομείο, να είναι με τους γονείς τους. Ο μπαμπάς είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι η μαμά, συνεπώς την Δευτέρα το πρωί ήρθαν και έκτοτε είναι όλοι μαζί. Ήταν μια πρωτοφανής περίπτωση, την οποία διαχειριστήκαμε με επιτυχία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 7η ΥΠΕ αλλά αυτό που πραγματικά συγκινεί είναι η ανθρωπιά και ο ανθρωπισμός που έδειξε το περιβάλλον της οικογένειας, φιλικό και σχολικό» τονίζει ο κ. Μπέας.

Προηγούμενο άρθροΤα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου επισκέφθηκε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη
Επόμενο άρθροΔ. Αυγερινοπούλου: “Πρόβλεψη για νεοεισακτέους φοιτητές στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Ν. Ηλείας”