N. Δούνια: “Ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων του Πόρου”

Την ανάγκη κάθετης ενίσχυσης των επιχειρήσεων του Πόρου για την υπέρμετρη ζημία που αυτές υπέστησαν τον Αύγουστο του 2020, κατά την διάρκεια του επιβληθέντος στο νησί τοπικού lockdown, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στην πρόσφατα εκδοθείσα απόφαση μη επιστρεπτέας επιχορήγησης ύψους 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις συγκεκριμένων Δήμων της Δυτικής Αττικής (ΦΕΚ Β’ 900/08-03-2021), οι οποίες παρέμειναν σε αναστολή λειτουργίας τα Χριστούγεννα του 2020, λόγω μέτρων τοπικής ισχύος, για τον περιορισμό της Covid 19. Η κυρία Δούνια ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών σε ποιες άμεσες ενέργειες ενίσχυσης των επιχειρήσεων του Πόρου θα προβεί το Υπουργείο, για την άμβλυνση των επιπτώσεων, που κι εκείνες υπέστησαν τον περασμένο Αύγουστο, λόγω  τοπικού lockdown, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης όμοιων περιπτώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση προς τον

Υπουργό Οικονομικών, κύριο Χρήστο Σταϊκούρα

Θέμα: Ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων του Πόρου

Πειραιάς, 2 Απριλίου 2021

Όπως είναι γνωστό, οι επιχειρήσεις του Πόρου επλήγησαν σοβαρά κατά την διάρκεια της πανδημίας. Ιδίως, η ζημία που υπέστησαν τον περασμένο Αύγουστο υπήρξε υπέρμετρη, καθώς ο Πόρος αποτέλεσε τον πρώτο προορισμό σε ολόκληρη την Χώρα, στον οποίο επιβλήθηκε τοπικό lockdown και, μάλιστα, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Αν και μέχρι πρόσφατα, τα όποια μέτρα ενίσχυσης είχαν οριζόντια, πανελλαδική ισχύ, η πρόσφατα εκδοθείσα απόφαση μη επιστρεπτέας επιχορήγησης ύψους 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις συγκεκριμένων Δήμων της Δυτικής Αττικής (ΦΕΚ Β’ 900/08-03-2021), οι οποίες παρέμειναν κατ’ εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2020, λόγω της τοπικής ισχύος μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της Covid 19, συνιστά κάθετη κρατική ενίσχυση σε συγκεκριμένους Δήμους /περιοχές. 

Δεδομένης της αντίστοιχης ή και μεγαλύτερης ζημίας που υπέστησαν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων του Πόρου τον Αύγουστο του 2020, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης όμοιων περιπτώσεων, είναι απαραίτητο να δοθεί αντίστοιχη επιχορήγηση και σε εκείνες τις επιχειρήσεις, για την περίοδο που βρίσκονταν σε υποχρεωτική αναστολή.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:                                                                                

  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Οικονομικών για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων του Πόρου, όσον αφορά την υπέρμετρη ζημία που αυτές υπέστησαν τον Αύγουστο του 2020, λόγω του τοπικού lockdown στο νησί, σε αναλογία με την πρόσφατα καταβληθείσα, μη επιστρεπτέα οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων συγκεκριμένων Δήμων της Δυτικής Αττικής (ΦΕΚ Β’ 900/08-03-2021), οι οποίες παρέμειναν σε αναστολή λειτουργίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων;

Η  ερωτώσα Βουλευτής

Παναγιώτα Δούνια

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ

Προηγούμενο άρθροΚ. Πιερρακάκης: «Προτεραιότητα στα self test θα έχουν οι μαθητές»
Επόμενο άρθροΜ. Χαρακόπουλος προς Σπ. Λιβανό:”Να μην αδικούνται οι ακτήμονες των παρακάρλιων στην ενοικίαση χωραφιών στην Κάρλα”