ΥΠΕΞ: “Πλήρης στήριξη της Ελλάδας στον Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας”

Οι αρχές της Ιορδανίας εισέβαλαν στο παλάτι του πρώην πρίγκιπα του βασιλείου το Σάββατο και συνέλαβαν δύο ανώτερους βοηθούς αφού οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών ανακάλυψαν στοιχεία για απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του βασιλιά.

Την πλήρη στήριξή της στο Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας εκφράζει η Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter. «Η Ελλάδα εκφράζει την πλήρη στήριξή της στο Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας», σημειώνει. «Η Ιορδανία είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και μετριοπάθειας σε μια ταραχώδη περιοχή και ισχυρός συνεργάτης της Ελλάδας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. «Προσβλέπουμε σε συνέχιση τη στενή μας συνεργασία με τους Ιορδανούς φίλους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή».

Ο πρώην πρίγκιπας διάδοχος καταγγέλλει πως τέθηκε σε «κατ’ οίκον κράτηση»
Ο άλλοτε πρίγκιπας διάδοχος της Ιορδανίας δήλωσε χθες Σάββατο ότι έχει τεθεί σε «κατ’ οίκον κράτηση» και διέψευσε ότι συνωμοτούσε για να υπονομεύσει «την ασφάλεια και τη σταθερότητα» του χασεμιτικού βασιλείου, όπως τον κατηγόρησε ο στρατός, απαιτώντας «να σταματήσει» κάθε ενέργεια προς τον σκοπό αυτό. Σε βίντεο που έστειλε στο BBC δικηγόρος του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου ως το 2004, ο Χάμζα δηλώνει ότι ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου πήγε το πρωί στην κατοικία του και τον ενημέρωσε ότι «δεν του επιτρέπεται να βγαίνει έξω» και να επικοινωνεί με άλλους ή να συναντάται μαζί τους.

Διαβεβαίωσε ότι δεν πήρε μέρος σε καμία συνωμοσία και τόνισε ότι «δεν είναι υπεύθυνος για την επιδείνωση της διακυβέρνησης, της διαφθοράς και της ανικανότητας» των αρχών στη χώρα του.

Προηγούμενο άρθροΣε ύφεση η φωτιά στην Ανδρο
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Επιμένουν οι έμποροι στο άνοιγμα του λιανεμπορίου – Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο