Κοντογεώργης : Ρεκόρ εμβολιασμών σήμερα – Θα αγγίξουν τις 60.000

Εξήντα χιλιάδες εμβολιασμοί θα διενεργηθούν για πρώτη φορά σήμερα στη χώρα μας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Πρόσθεσε δε ότι μέσα στην εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμών θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, ενώ στις αρχές Μαΐου θα έχουμε πετύχει ένα σημαντικό τείχος ανοσίας.

Aρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών από 65 μέχρι 69 ετών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρρακάκης τόνισε την Παρασκευή σε συνέντευξή του ότι «προσπαθούμε με το που φτάνουν τα εμβόλια να γίνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτήν την στιγμή έχουμε 1.739.000 εμβολιασμούς πρώτης και δεύτερης δόσης. Συγκεκριμένα, 1.114.370 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου, ενώ 624.681 έχουν κάνει και τις δυο δόσεις». Ο υπουργός επεσήμανε ότι στις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών κι όλοι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Προηγούμενο άρθροΠ. Σταμπουλίδης: “Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο – Δεν έπρεπε ποτέ να σταματήσει το click away”
Επόμενο άρθροΣήφης Βαλυράκης : Το ιατροδικαστικό πόρισμα που αλλάζει τα δεδομένα του θανάτου του