Εκτίμηση «βόμβα» του καθηγητή Νίκου Τζανάκη: “Πάμε για ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα ή αύριο”

Σε μια δραματική πρόβλεψη προέβη ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκης, για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Την ώρα που τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται υπό «πολιορκία», ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Θεσσαλονίκη προκαλούν έντονη ανησυχία, ο καθηγητής εκτίμησε πως σήμερα ή αύριο θα υπάρξει νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού. Όπως τόνισε, τα κρούσματα μπορεί να «αγγίξουν» ακόμη και τις 5.000.

«Σήμερα ή αύριο μπορεί να έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων. Ελπίζω να είναι η τελευταία υψηλή μέτρηση και να έχουμε αποκλιμάκωση από τις 10 – 15 Απριλίου» είπε, μιλώντας στο OPEN.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν θα δούμε 5.000 κρούσματα, ο ίδιος είπε πως «μπορεί να ακουμπήσουμε ή να έχουμε το πρώτο 5.000 εάν γίνουν 65.000 με 67.000 τεστ».

Σημειώνεται πως το ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας έχει  καταγραφεί στις 30 Μαρτίου, όταν και είχαν εντοπιστεί 4.340 νέες μολύνσεις.

Προηγούμενο άρθροΧρ. Σταϊκούρας: “Ενίσχυση τουρισμού όπως και στην εστίαση – Στο τραπέζι μέτρα στήριξης και για άλλους κλάδους”
Επόμενο άρθροΔήμος Αθηναίων : Επανέρχεται από τις 12 Απριλίου η ελεγχόμενη στάθμευση