Εκρηκτικές διαστάσεις, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ, παίρνει η υπόθεση με τις καταγγελίες εναντίον του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φράνκλιν Γκονζάλες, καθώς υπάρχει σχετική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, το 2013,  προς τον Νικολά Μαδούρο, στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά συμβουλές από τον τότε πρόεδρο της χώρας για τον χειρισμό του θέματος.

Το 2013 ο Νικολάς Μαδούρο πήρε τη θέση του Ούγκο Τσάβες και ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μια συγχαρητήρια επιστολή, στην οποία όμως γίνεται λόγος και για μια υπόθεση σεξουαλικών επιθέσεων του τότε πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, σε βάρος εργαζομένων γυναικών εφιστώντας την προσοχή του για το ενδεχόμενο να διαρρεύσει και να πληγεί η…. Αριστερά στις δύο χώρες.

Το 2016 αποκαλύφθηκε το μαρτύριο που βίωσαν επί μήνες πέντε γυναίκες εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, στην Αθήνα, κατά την περίοδο 2012 – 2013. Ανάμεσα στα θύματα του τότε πρέσβη Φράνκλιν Γκονζάλες ήταν και κόρη στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που διετέλεσε και υπουργός.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 8 Μαρτίου 2021, γνωστοποιήθηκε κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, στην Αθήνα, έπειτα από δικαστική απόφαση που δικαιώνει εργαζόμενη, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην πρέσβη, Φράνκλιν Γκονζάλες.

Η κατάσχεση αφορά σε υπόθεση πρώην εργαζόμενης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, η οποία, μαζί με άλλες υπαλλήλους, φέρεται να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και έχει δικαιωθεί από Μονομελές Πρωτοδικείο, που της επιδίκασε αποζημίωση.

Πρόσφατα, σε σοβαρές καταγγελίες για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην πρέσβη, Φράνκλιν Γκονζάλες, προχώρησε η Ξένια Μπουζαρανίδου, σεφ της πρεσβείας εκείνη την περίοδο.

Η κυρία Μπουζαρανίδου κατήγγειλε, επιπλέον, ότι πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, της ζήτησε να δείξει «πολιτική ωριμότητα» και να μην καταγγείλει το περιστατικό.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Μπουζαρανίδου εξιστόρησε όλα τα περιστατικά από το 2012 και μετά, όταν ο Φράνκλιν Γκονζάλες ανέλαβε πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

ΝΔ: Δυσώδης υπόθεση, προσπάθεια συγκάλυψης από ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «δυσώδη υπόθεση» και για προσπάθεια συγκάλυψής της από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει την απαιτούμενη άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί υπέρ της εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο οι πρόσφατες καταγγελίες της, έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αλλά και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους, όταν τάσσονται δήθεν στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Εκτός της γνωστής επιστολής του κ. Τσίπρα προς τον Ν. Μαδούρο στην οποία ανέφερε ότι “μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας, έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάβει δράση μέσα στην Ελλάδα ότι θα δημοσιεύσει το πρόβλημα” για να μην πληγεί η αριστερά, το θύμα βιασμού κατήγγειλε κι ότι “υπήρξε πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να πω το όνομά του, που μου ζήτησε να δείξω πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά”. Αυτοί λοιπόν που εμφανίζονται ως σθεναροί υποστηρικτές των δικαιωμάτων και κάνουν πομπώδεις αναρτήσεις για το #MeToo, στην πιο κραυγαλέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν αλλά έκαναν οτιδήποτε για τη συγκάλυψή της, βαφτίζοντας το πέπλο σιωπής “πολιτική ωριμότητα”.

 ΥΓ. Έχουν περάσει μέρες δίχως να μάθουμε ποιο ήταν το στέλεχος που ζητούσε σιωπή. Είμαστε σίγουροι ότι θα πρωτοστατεί σε αναρτήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε υψηλούς τόνους, αναφέροντας ότι η ΝΔ προσπαθεί να συγκαλύψει άλλα σκάνδαλα και πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας βοήθησε τα θύματα του πρέσβη της Βενεζουέλας, με επιστολή του, και πέτυχε την απομάκρυνση του πρέσβη από την Αθήνα.

Η ανταπάντηση της ΝΔ

«”Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα” έγραφε ο κ. Τσίπρας στον Ν. Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας την πλήρη συγκάλυψη “πολιτική ωριμότητα”. Αυτό σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσει τον κ. Τσίπρα στο πλευρό των θυμάτων. Το θράσος και η υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο.

 ΥΓ. Ακόμη περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας πει ποιο ήταν το στέλεχος που σύμφωνα με το θύμα ζητούσε σιωπή, ακολουθώντας προφανώς τη γραμμή του κ. Τσίπρα».

Τι έγραφε η επιστολή Τσίπρα προς Μαδούρο

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο Μαδούρο, ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι το θέμα με τον πρέσβη το χειρίζονται με ωριμότητα οι υπάλληλοι της πρεσβείας και ζητεί τη συμβουλή του προέδρου της Βενεζουέλας για το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης του θέματος από τα συστημικά, όπως λέει, μέσα ενημέρωσης…

«Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Τσίπρας στην επιστολή.