Το… google translate επιστράτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εντοπίσει λάθη στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών σχετικά με τα self test, όπως καταγγέλλει το Παρατηρητήριο fake news της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα στα social media υπήρξαν φωτογραφίες από την πλατφόρμα των φαρμακοποιών για τα self test, όπου έδειχναν ορθογραφικά λάθη στις κατηγορίες της σελίδας τα οποία  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσαν στα δικά τους προφίλ.

Όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις στα social media, υπάρχουν φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα. «Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του google translate, το οποίο όταν ”μεταφράζει” από ελληνικά σε ελληνικά, εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη», σημειώνει το Παρατηρητήριο της Νέας Δημοκρατίας.

Το Παρατηρητήριο της ΝΔ λέει χαρακτηριστικά

«Μετά τα fake news για τη Siemens και για τα self tests που παραδόθηκαν χωρίς να πληρούν δήθεν τις προδιαγραφές, σήμερα ο ανηλεής πόλεμος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ στα self tests συνεχίστηκε με fake news για την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ και τη δωρεάν χορηγήσή τους.

Από το πρωί δημοσιεύονται στα social media φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα.

Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του google translate το οποίο όταν «μεταφράζει» από ελληνικά σε ελληνικά, εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Δείτε το αποτέλεσμα που προκύπτει αν εφαρμόσει κανείς την ίδια μέθοδο στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας απάντησε σε δημοσιεύματα για τα self test τονίζοντας ότι τηρήθηκαν οι κανόνες νομιμότητας.