Από τον Κουρουμπλή η σκυτάλη στον Νίκο Παπανδρέου για το… ΠΑΣΟΚ του 2011

Στην εποχή του πρώτου μνημονίου και της πτώσης της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου περιστρέφεται μια δημόσια συζήτηση πυ συντηρείται τα τελευταία 24ωρα γύρω από τους όρους που ο πρώην πρωθυπουργός απώλεσε τα ηνία της χώρας και της Χαριλάου Τρικούπη για να τον διαδεχτεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι τρεις γυναίκες

Η αρχή έγινε από τον «παπανδρεϊκό» Μιχάλη Καρχιμάκη για να πάρει τη σκυτάλη ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παπαγιώτης Κουρουμπλής και να δώσει συνέχεια σήμερα ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου.

Μάλιστα ο Νίκος Παπανδρέου κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα των καταγγελιών για υπονόμευση του κ. Παπανδρέου από τον κ. Βενιζέλο και τα προσκείμενα στον τελευταίο στελέχη του τότε ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Παπανδρέου κατονόμασε τη Μιλένα Αποστολάκη καθώς και τις Χαρά Κεφαλίδου (νυν βουλευτή του ΚΙΝΑΛ) και Εύα Καϊλή (νυν ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ), υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «πρωτοπαλίκαρο» του Ευάγγελου Βενιζέλου πλησίασε στη Βουλή τον Γιώργο Παπανδρέου και του είπε «είσαι παρελθόν», ενώ η Εύα Καϊλή τότε, του ζήτησε να παραιτηθεί για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Έτσι είναι. Τρεις γυναίκες,  οι Αποστολάκη – Κεφαλίδου – Καϊλή» ανέφερε ο Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στον Alpha 98,9.

Το δημοψήφισμα

Η Μιλένα Αποστολάκη απάντησε στο Νίκο Παπανδρέου ότι αντιτάχθηκε στην πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου το 2011 για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος που «δίχαζε την κοινωνία».

«Τις παραπάνω επιφυλάξεις σε σχέση με τη σκοπιμότητα ενός δημοψηφίσματος έχω εκφράσει με σταθερότητα αλλά και συνέπεια, καθώς επίσης αντιτάχθηκα, αυτή τη φορά μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην εξαγγελία από τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Αποστολάκη.

Για πολλούς δεν περνάει απαρατήρητο ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε το Γιώργο Παπανδρέου να μιλήσει ανοιχτά για εκείνη την περίοδο του ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση αυτή δεν διεξάγεται σε κενό, αλλά σε μια στιγμή όπου το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών και μάλιστα εντός του 2021, ενώ παράλληλα η σύγκρουση γραμμών υπό το βάρος της πόλωσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής.

Οι παρασκηνιακές διεργασίες είναι σε εξέλιξη ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει κλίμα εσωστρέφειας αλλά και καχυποψίας γι’ αυτές τις παρασκηνιακές διεργασίες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος.

Σε κάθε περίπτωση η Φώφη Γεννηματά βάλλεται εσχάτως και μάλιστα με σφοδρότητα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θυμίζει» τον Αλέξη Τσίπρα, όπως έγινε στην τελευταία προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία, καθώς είχε προηγηθεί η εξίσου σφοδρή αντιπολιτευτική κριτική της πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ προς τον πρωθυπουργό.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Καραϊβάζ : Συγκινητικό μήνυμα της Αγγελικής Νικολούλη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου
Επόμενο άρθροΟ Βασίλης Κικίλιας βοηθά μοτοσικλετιστή που τον χτύπησε αυτοκίνητο