Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ: Πολύτιμο οπτικό υλικό επεξεργάζεται η ΕΛ.ΑΣ – Κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν τους εκτελεστές (videos)

Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις έρευνες, προκειμένου να πλησιάζει τους στυγνούς δολοφόνους του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές λεπτομέρειες  από τα όσα δραματικά έγιναν στο καρτέρι θανάτου που του έστησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σπιτιών της περιοχής.

Τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγράφουν τους εκτελεστές, λίγα λεπτά πριν φτάσουν στο σημείο που έστησαν το καρτέρι θανάτου στον δημοσιογράφο.

Οι δύο δράστες που εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο με 10 σφαίρες επιβαίνουν σε μηχανή τύπου Beverly, ένα μεγάλο σκούτερ δηλαδή. Ο οδηγός φορά κράνος και ο συνοδηγός φοράει full face.

Δείτε τα videos:

Ο τρόπος δράσης των εκτελεστών παραπέμπει ευθέως σε επαγγελματίες δολοφόνους, που ενήργησαν σε 20-30 δευτερόλεπτα, δίνοντας μάλιστα και χαριστική βολή στον δημοσιογράφο, για να «σφραγίσουν το συμβόλαιο θανάτου».

Οι δράστες εκτιμάται πως περίμεναν τον Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του, του είχαν στήσει την δολοφονική ενέδρα γνωρίζοντας που επρόκειτο να πάει.

Τα στελέχη της ασφάλειας εικάζουν πως ομάδα υποστήριξης τον ακολουθούσε από την στιγμή που έφυγε από το στούντιο τηλεοπτικής εκπομπής που εργαζόταν και ενημέρωσαν τους εκτελεστές του για την άφιξή του.

Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μάλιστα, να είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του σύστημα Gps με τους δράστες να έχουν ακριβή εικόνα των κινήσεων του. Αυτό μένει να αποδειχθεί από τις έρευνες που θα πραγματοποιηθούν στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών όπου το όχημα θα γίνει «φύλλο και φτερό».

Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η συλλογή καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες και συγγενικά πρόσωπα του δημοσιογράφου, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε τυχόν ευρήματα από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και τυχόν απειλές που δεχόταν στο e-mail του.

Προηγούμενο άρθροΒ. Κικίλιας: «Υπολογίζουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε τους υγιείς σαραντάρηδες»
Επόμενο άρθροΣπ. Λιβανός: «Αγρότες και αλιείς απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος και για το φορολογικό έτος 2020»