Εκκενώθηκε άτυπη δομή μεταναστών και προσφύγων στη Ρόδο – Πού μεταφέρονται

Επιχείρηση εκκένωσης της άτυπης δομής όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες στη Ρόδο, στα παλιά σφαγεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 13 Απριλίου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και στο σημείο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το rodiaki, βρέθηκε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αστυνομική δύναμη και τρία λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν τους μετανάστες.

Σε πρώτη φάση η μεταφορά τους έγινε στο Λιμάνι της Ρόδου για τη σχετική καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα απαιτούμενα τεστ κορωνοϊού. Οπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η αντίστροφη μέτρηση για την όλη διαδικασία ξεκίνησε μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στη δικαιοσύνη ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης πριν από μερικές μέρες.

Θα προωθηθούν σε διάφορες δομές που υπάρχουν σε όλη τη χώρα

Τη διαδικασία της επιχείρησης εκκένωσης του χώρου και της μεταφοράς στο λιμάνι της Ρόδου, παρακολούθησαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Τηλέμαχος Καμπούρης και Στέφανος Δράκος. Σταδιακά όλοι όσοι διέμεναν στην άτυπη δομή, θα προωθηθούν- εντός της ημέρας, εκτός Ρόδου σε διάφορες οργανωμένες δομές που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

«Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου των παλιών Σφαγείων της Ρόδου. Από την ημέρα που ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης κατέθεσε αναφορά στη Δικαιοσύνη, για την παράνομη κατάληψη του κτιρίου, όλος ο κρατικός μηχανισμός, Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΟΔΥ, Δήμος Ρόδου & Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, συντονίστηκε προκειμένου να γίνει με τάξη και κανόνες η αναγκαία επιχείρηση. Με πολύ σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους και στην πατρίδα μας», ανέφερε σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Μαριλένας Σούκουλη Βιλιάλη στον Δήμο Σικυωνίων
Επόμενο άρθροΑναφορά Γ. Κωτσού και επιστολή των Δημάρχων για bonus στους μαθητές που δίνουν φέτος Πανελλήνιες