Η Ιερά Σύνοδος για την εκδημία του μακαριστού Καθηγουμένου Χριστοδούλου

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση πληροφορήθηκε την εκδημία του μακαριστού ήδη Καθηγουμένου της Ιεράς Συνοδικής Μονής Οσίου Συμεών του νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής κυρού Χριστοδούλου.

Ανακοίνωση για την εκδημία του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Συνοδικής Μονής Οσίου Συμεών του νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής, εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αναλυτικά:

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση πληροφορήθηκε την εκδημία του μακαριστού ήδη Καθηγουμένου της Ιεράς Συνοδικής Μονής Οσίου Συμεών του νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής κυρού Χριστοδούλου.

Ο μακαριστός Καθηγούμενος κυρός Χριστόδουλος (κατά κόσμον Γεώργιος Κοσμάς) γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα από γονείς Καρπαθίους στην καταγωγή. Αποφοίτησε από το πρότυπο Ιωαννίδειο Γυμνάσιο Πειραιά και κατόπιν σπούδασε στηνΘεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1969 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Παρακλήτου Ωρωπού Αττικής και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Άγιο Καλλίνικο Μητροπολίτη Εδέσσης. Εκτός από την Μητρόπολη Εδέσσης διηκόνησε και στις Μητροπόλεις Ηλείας και Αττικής. Το 1987ίδρυσε στον Κάλαμο Αττικής την Ιερά Μονή Οσίου Συμεών του νέου Θεολόγου, η οποία με τις υπ’ αριθμ. 2658/25.8.1993 και4847/20.9.1999 Συνοδικές Αποφάσεις προήχθη σε Συνοδική.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθ’όλο το διάστημα της ασθενείας του επληροφορείτο την εξέλιξη της υγείας του.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Καθηγουμένου κυρού Χριστοδούλου εψάλη χθες, Δευτέρα 12 Απριλίου, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Προηγούμενο άρθροΚ. Χατζηδάκης : “Εμείς προστατεύουμε τον εργαζόμενο και την εργασία, ο ΣΥΡΙΖΑ τα fake news”
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Κ. Σκρέκα με πρέσβη Αυστρίας στην Ελλάδα