Πρόταση του Βουλευτή για ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου στο νησί της Θάσου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, πραγματοποίησε χθες συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, με την οποία συζήτησαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.. 

Καίριο σημείο της συζήτησής τους αποτέλεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Επίσης, οΒουλευτής επανέλαβε την πρότασή του για  ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου στο νησί της Θάσου, κάτι που αποτελεί  πάγιο αίτημα των γονέων και των φορέων του νησιού, δεδομένου ότι με την ενέργεια αυτή θα παρασχεθεί στους νέους μεγαλύτερο εύρος επιλογών στις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Διατηρώντας μια ιδιαίτερη επαφή με τον κλάδο της εκπαίδευσης, και δη της επαγγελματικής, λόγω και της εργασιακής μου εμπειρίας, γνωρίζω και κατανοώ πλήρως τα προβλήματα που προκύπτουν και ενεργώ για την αντιμετώπισή τους. Πιστεύω, σε πλήρη συμφωνία με τους Θάσιους συμπολίτες μου, πως η ίδρυση ΕΠΑ.Λ. στο νησί θα ανοίξει νέους δρόμους για τις μαθήτριες και τους μαθητές. Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό για την εποικοδομητική συζήτηση και για το ενδιαφέρον που επέδειξε αναφορικά με τα θέματα που αναπτύχθηκαν. Συνεχίζουμε…»