Επισκεφτήκαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό το Σπαθοβούνι, όπου συνομιλήσαμε με τους αγρότες της περιοχής, για τις σημαντικές ζημιές που επέφερε στην παραγωγή ο παγετός.
✅ «Η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ θα γίνει με ακρίβεια, προκειμένου οι παραγωγοί να αποζημιωθούν με δικαιοσύνη και με ταχύτητα».
✅ Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί έκτακτη Σύσκεψη μεταξύ του ΕΛΓΑ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΕΛΓΑ
✅ Με το Ταμείο Ανάκαμψης στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε και τη σύγχρονη τεχνολογία που μας ανοίγει τεράστιες δυνατότητες για να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα έτσι ώστε ο πρωτογενής τομέας να γίνει πραγματικά μία ατμομηχανή ανάκαμψης.
✅ Αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κορινθία, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, την διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο κ. Κώστα Φρούσιο μεταβήκαμε στην Νεμέα, στην Γεωργική Σχολή.