Ρόδος : Σε καραντίνα τέθηκαν 8 Ολλανδοί τουρίστες – Τι συνέβη

Κρύος ιδρώτας έλουσε τους ολλανδούς τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχείο της Ρόδου στο πλαίσιο… πειράματος για το άνοιγμα του τουρισμού, όταν οκτώ από αυτούς έπρεπε να μπουν σε προληπτική καραντίνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Volkskrant, όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερις τουρίστες υποπτεύονταν πως είχαν κολλήσει κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μπουν τόσο αυτοί όσο και  4 άτομα που έμεναν στα ίδια δωμάτια σε καραντίνα.

Αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο από το PCR τεστ εάν ήταν θετικοί ή όχι. Μετά το δεύτερο τεστ αποδείχθηκε πως ήταν αρνητικοί με αποτέλεσμα να επανενωθούν με τους υπόλοιπους του γκρουπ.

Οι Ολλανδοί τουρίστες είναι ηλικίας 18 – 70 ετών και πλήρωσαν 399 ευρώ για οκταήμερες διακοπές all-inclusive σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου, από το οποίο δε θα επιτρέπεται να βγουν ούτε στην παραλία. Επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 25.000 ανθρώπους που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο «πείραμα».

Όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Προηγούμενο άρθροSelf test : Πρεμιέρα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – Πώς ένα θετικό τεστ μπορεί να οδηγήσει σε υποχρεωτική υπερωρία
Επόμενο άρθροΧ. Γώγος : “Όχι σε άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα”