Πρωτοφανής καταγγελία από το Σωματείο Εργαζομένων του «Αττικόν» περί προπηλακισμού μελών του προσωπικού από συγγενείς ασθενούς, που βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Αττικόν» καταγγέλλει συμβάν που έλαβε χώρα την Κυριακή, όταν συγγενής ασθενούς, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, αλλά και μία φίλη του προκάλεσαν ένταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα και προπηλάκισαν μέλη του προσωπικού αρνούμενοι να δεχτούν τη διάγνωση covid λοίμωξης αναπνευστικού για την ασθενή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, τα εν λόγω άτομα μπήκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να βιντεοσκοπούν τους χώρους με κινητό, προπηλάκισαν μέλη του προσωπικού και αρνούνταν πως ο ασθενής του νοσοκομείου είχε διαγνωσθεί με κοροναϊό.

Ο κ. Γιάννης Πλαγιαννάκος, Πρόεδρος Εργαζομένων «Αττικόν» μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το εν λόγω περιστατικό. Όπως είπε μετά την εφημερία στις 11/04 προσήλθε στο νοσοκομείο ο γιος της ασθενής με μία φίλη του παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στην κλινική Covid κι άρχισαν να βιντεοσκοπούν.

«Παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν σε κλινική covid, που δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ασθενείς βάσει πρωτοκόλλου. Χωρίς να ρωτήσουν κανέναν άνοιξαν τις πόρτες και μπήκανε μέσα χωρίς να πάρουν άδεια από κανέναν. Έβγαλαν το κινητό και άρχιζαν να βγάζουν πλάνα από την κλινική.

»Την έπεσαν στη νοσηλεύτρια και τον γιατρό. Έψαχναν την γυναίκα. Οι γιατροί μας που την εξέτασαν διαπιστώθηκε ότι είναι θετική η ασθενής. Η γυναίκα έμεινε στο νοσοκομείο. Νοσηλεύεται ακόμα…» ανέφερε ο κ. Πλαγιαννάκος.