Ο πολύμηνος εγκλεισμός έχει οδηγήσει τους πολίτες να αναζητούν διεξόδους σε πάρκα και πλατείες, όπου στήνονται αυτοσχέδια πάρτι. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να παρέμβει η αστυνομία για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις καθώς όπως είπε προέχει να υπάρξει κοινωνική συνείδηση και να αποτρέπεται ο συνωστισμός.

Από την πλευρά του ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, δήλωσε στο MEGA ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιληφθεί η αστυνομία της κατάστασης, καθώς υπάρχουν πολλές πλατείες στη χώρα στις οποίες συγκεντρώνεται «ετερόκλητο πλήθος». Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα στις πλατείες μαζεύονται και οικογένειες και νεολαίοι αλλά και «μπαχαλάκηδες» και αν η αστυνομία παρέμβει μπορεί η κατάσταση να εκτραπεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας, αν η Ελληνική Αστυνομία ήθελε να περιφρουρήσει τις πλατείες όπως έγινε με την πλατεία Βαρνάβα, θα μπορούσεμ υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι με αυτές τις συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά συνωστισμός αλλά και πάρτι γίνονται αυτήν τη στιγμή σε όλην την Ελλάδα και η αστυνομία δεν θα μπορούσε να τα ελέγξει όλα.

Τα πάρτι του Σαββατοκύριακου

Οι εικόνες των πάρτι το Σαββατοκύριακο σε πλατείες όπως αυτή του Αγίου Γεωργίου, προκαλούν ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και αναστάτωση στις γειτονιές, καθώς οι πλατείες τους μετατρέπονται σε κλαμπ.

Το αδιαχώρητο και στην Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι, όπου βίντεο δείχνουν νεαρές κοπέλες να λικνίζονται πάνω στα καπό των αυτοκινήτων.

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και στο Βόλο, όπου παρατεταγμένα αμάξια έπαιζαν μουσική και εκατοντάδες άτομα με ποτά στα χέρια διασκέδαζαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπως και στην Πάτρα και τη Ρόδο.

Η επόμενη ημέρα βρήκε την εικόνα της πρωτεύουσας αποκαρδιωτική. Ένα απέραντο σκουπιδότοπο, τον οποίο πάσχιζαν να καθαρίσουν τα συνεργεία καθαρισμού με το πρώτο φως της ημέρας.