Σ.Λιβανός για παγετό: «Θα γίνει εξειδικευμένη καταγραφή ζημιών ανά καλλιέργεια»

Όλες οι ζημιές από τους πρόσφατους παγετούς θα αποζημιωθούν με ταχύτητα, δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός απαντώντας σε Ερωτήσεις των κ.κ. Μιχάλη Κατρίνη (ΚΙΝΑΛ) και Γιάννη Δελλή (ΚΚΕ).

Η πραγματική εικόνα των ζημιών από τον παγετό, όπως είπε ο κ.  Λιβανός, θα είναι εφικτό να εκτιμηθεί μετά την καρποδεσία, δηλαδή στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου. Ο κ. Λιβανός διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ και έχουν γίνει προσλήψεις επί πλέον 146 γεωπόνων από τη λίστα του ΕΛΓΑ.

«Θα υπάρξει μέριμνα για εξειδικευμένη καταγραφή των ζημιών ανά χωράφι,  με προσοχή και σχολαστικότητα,  ώστε να μην υπάρξει  αφενός ούτε μια περίπτωση μη καταγραφής ζημιάς παραγωγού και αφετέρου να αποφευχθούν οι επιτήδειοι που θα επιδιώξουν να επωφεληθούν ενώ δεν έχουν υποστεί καμία ζημία, ζημιώνοντας πάντα τους πληγέντες συναδέλφους τους», τόνισε ο ΥΠΑΑΤ, ο οποίος σημείωσε ότι «δεν πιάνει τόπο το εμπόριο ευαισθησίας», αφού και η κυβέρνηση την ίδια ευαισθησία με τους Ερωτώντες έχει προς τους αγρότες.

Προηγούμενο άρθροΠότε καταβάλλονται de minimis στα ροδάκινα και οι υπόλοιπες ενισχύσεις
Επόμενο άρθρο“Κατασκευαστικός πόλεμος”: Τέσσερις στη διεκδίκηση για το ΣΔΙΤ της Πολιτείας Καινοτομίας