Ο Γιάννης Πασχαλίδης σε Παγγαίο & Θάσο για τις ζημιές λόγω ψύχους σε ελαιοκαλλιέργειες

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Σάββατο τις περιοχές Γαληψού, Ακροποτάμου, Κάρυανη, Ορφανίου, Ποδοχωρίου, καθώς και τον Πρίνο Θάσου και συναντήθηκε με ελαιοπαραγωγούς, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημίες λόγω ακραίου ψύχους.


Ο Βουλευτής ενημερώθηκε επαρκώς και συγκέντρωσε, όπως άλλωστε συνηθίζει, οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο θα διαθέσει σήμερα στους αρμόδιους του ΕΛΓΑ στη Καβάλα, και τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Οι ακραίες θερμοκρασίες και ο παγετός των προηγούμενων ημερών είχαν ως συνέπεια μεγάλες ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες του Παγγαίου και της Θάσου. Πολλά δέντρα έχασαν το φύλλωμά τους, ενώ τα κλαδιά τους φέρουν σχισίματα, κάτι που προμηνύει ότι δεν θα καρποφορήσουν. Θα ενημερώσω για το πρόβλημα τους αρμόδιους, προκειμένου να καταφέρουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση, σε συνεργασία και με την κεντρική Διεύθυνση του ΕΛΓΑ στην Αθήνα. Η Κυβέρνησή μας έχει αποδείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί τρόπος για να αποκαταστήσουμε τη ζημιά.»

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση Γ. Πατούλη σε διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη με θέμα τον συντονισμό εθελοντών και Περιφέρειας
Επόμενο άρθροΜ. Βαρβιτσιώτης : Μπήκε σε προληπτική καραντίνα – Είχε επαφή με κρούσμα κορονοϊού