Συνάντηση του Βουλευτή Μαγνησίας με τη Γεν. Γραμματέα του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Το φαινόμενο που παρατηρείται και στον Νομό Μαγνησίας, με τη δέσμευση εκτάσεων από μεγάλες εταιρείες και υποψήφιους επενδυτές, για την εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι σπεύδουν να δεσμεύσουν αγροτεμάχια προκειμένου να προλάβουν και να αποκτήσουν άδειες παραγωγής ρεύματος, χωρίς όμως την σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών, έθεσε στην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδια για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης σε συνάντησή τους.

 Η κ. Σδούκου ενημέρωσε τον κ. Λιούπη πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας,  έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών και καταγγελιών πολιτών ή και δημοτικών αρχών, οι οποίοι εκ των υστέρων κι εν αγνοία τους, διαπιστώνουν πως εταιρίες ΑΠΕ παρουσιάζουν ως δικές τους εκτάσεις,  στις οποίες προτίθενται να αναπτύξουν ως επί το πλείστον φωτοβολταϊκά πάρκα.

Στην περίπτωση υποβολής αιτήματος σε έκταση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κυρίου ή επικαρπωτή της έκτασης, οι νόμιμοι κάτοχοι μπορούν να υποβάλλουν αντιρρήσεις στη ΡΑΕ για την εγκατάσταση και θα ανακαλούνται όσες βεβαιώσεις ή άδειες έχουν εκδοθεί και αφορούν στο έργο μετά από απόφαση των υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι η ΡΑΕ συνεδριάζει για τέτοιες υποθέσεις τέσσερις φορές το χρόνο, ενώ σε κάθε περίπτωση η Γενική Γραμματέας διαβεβαίωσε τον κ. Λιούπη ότι δεν θα υλοποιηθούν έργα, που δεν έχουν  εξασφαλίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.